Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Πάμε για ένα φορτισμένο ντέρμπι

Τελικά φαίνεται πως είναι αδύνατο να πάμε σ' ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού με ηρεμία, νηφαλιότητα, αυτοσυγκράτηση, χωρίς «φιτιλιές» από τη μία ή την άλλη πλευρά. Είτε έχει βαθμολογική σημασία είτε όχι, παράλληλα με τις εκκλήσεις για αποφυγή προκλήσεων που γίνονται από τις διοικήσεις των ΠΑΕ και από τα άλλα θεσμικά όργανα, πάντα βρίσκονται αφορμές για όξυνση των πνευμάτων.

Για παράδειγμα, δύο ημέρες πριν από το κυριακάτικο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ο μπασκετικός Παναθηναϊκός θυμήθηκε ότι πριν από έναν μήνα ένας από τους δύο αδελφούς Αγγελόπουλους φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε κάτι που εξαγρίωσε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του υπέβαλε μήνυση!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, κυκλοφόρησε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟ έχουν πληροφορίες ότι θα υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις κατά της αποστολής του Ολυμπιακού και της ΕΠΟ, επειδή η ομοσπονδία ανέβαλε το παιχνίδι Ολυμπιακού - ΟΦΗ για το Κύπελλο, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις του Β. Μαρινάκη και πλήττοντας έτσι τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού.

Επίσημα, δίνονται διαβεβαιώσεις από πλευράς «πράσινων» ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μην υπάρξουν επεισόδια, αλλά κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να διαβεβαιώσει ότι δεν θα γίνει τίποτε. Να θυμίσω ότι αυτές τις ημέρες εκδικάζεται η έφεση για τις καταδίκες των υπευθύνων για τα γεγονότα της Λεωφόρου Λαυρίου και ήδη στα δικαστήρια έχουν αναφερθεί απειλές κατά μαρτύρων και κατηγορούμενων.
Θα έχουμε δηλαδή πάλι ένα ντέρμπι κάτω από φορτισμένη ατμόσφαιρα, που θα γίνει μέσα σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία στο παρελθόν άλλοτε ήταν αποτελεσματικά κι άλλοτε δεν απέτρεψαν βίαια γεγονότα. Ο γγΑ που διέταξε αναβολή του αγώνα ΑΕΚ - ΟΦΗ, που θα γινόταν με κλειστές πόρτες, πώς θα περιφρουρήσει την ομαλότητα του μεθαυριανού ντέρμπι; Και αν συμβεί οτιδήποτε, ποιος θα έχει την ευθύνη; Φυσικά ουδείς, όπως πάντα.

Νίκος Κατσαρός
Goalnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...