Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΝΒΑ: MVP της κανονικής περιόδου ο Λεμπρόν Τζέιμς

LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers in...
 (Photo credit: Wikipedia)
Ο άσος των Μαϊάμι Χιτ, LeBron James, αναδείχθηκε πολυτιμότερος αθλητής (MVP) της κανονικής περιόδου στο εφετινό πρωτάθλημα, διάκριση την οποία λαμβάνει για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Την είδηση είχε μεταδώσει πριν από μερικές ώρες το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, ωστόσο απόψε επιβεβαιώθηκε και επίσημα. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ ο Τζέιμς θα παραλάβει το βραβείο από τον κομισάριο του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, αύριο το βράδυ, πριν από τον εντός έδρας αγώνα με την Ιντιάνα, που είναι αντίπαλος του Μαϊάμι στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας.


Ο 27χρονος Τζέιμς αναδεικνύεται πολυτιμότερος αθλητής του πρωταθλήματος για τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια, κι ας μην έχει πανηγυρίσει ακόμη την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Το επίτευγμά του, ωστόσο, είναι αξιομνημόνευτο, καθώς μόνο άλλοι επτά αθλητές έχουν κατακτήσει το βραβείο του MVP για τρεις ή περισσότερες φορές. Πρόκειται για τους Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (6 φορές), Μάικλ Τζόρνταν (5), Μπιλ Ράσελ (5), Γουίλτ Τσάμπερλεν (4), Λάρι Μπερντ (3), Έρβιν "Μάτζικ" Τζόνσον (3) και Μόουζες Μαλόουν (3).


Στη δεύτερη σεζόν του στο Μαϊάμι, ο Τζέιμς είχε να επιδείξει μέσο όρο 27.1 πόντους ανά αγώνα, 7.9 ριμπάουντ και 6.2 ασίστ στα 62 παιχνίδια που έπαιξε. Το 2009 και το 2010, όταν κέρδισε το βραβείο για δύο συνεχείς χρονιές, αγωνιζόταν στο Κλίβελαντ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...