Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

2η αγ.: Καταιγιστικός ο Άγιαξ (VIDEO)

Ο Άγιαξ ξέσπασε πάνω στην Ναϊμέχεν για την απώλεια της πρεμιέρας (1-6), βάζοντας μάλιστα τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ως εκ τούτου η μοναδική ομάδα που έχει έξι βαθμούς είναι η Τβέντε.

Ο "Αίαντας" άνοιξε το σκορ στο 13' με πλασέ του Λουκόκι στην κλειστή γωνία του Μπάμπος, ο οποίος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από τους Άιντεν και Κμοβς τέσσερα λεπτά αργότερα, με συνέπεια ο Έρικσεν να κάνει σαν σε προπόνηση το 2-0.

Από θέση οφσάιντ προήλθε το τρίτο γκολ του Άγιαξ. Ο Αλντερβέιρελντ έκανε μία βαθιά μπαλιά και ο Σάνα "κρέμασε" τον Μπάμπος, βάζοντας το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Τελευταία φορά που η ομάδα του Άμστερνταμ προηγήθηκε 3-0 στο εικοσάλεπτο ήταν στις 23 Οκτωβρίου 1994 (κόντρα στην Αϊντχόφεν).

Ο γκολκίπερ της Ναϊμέχεν έκανε δώρο στον Άγιαξ το τέταρτο γκολ (σκόρερ ο Γιάνσεν με μακρινό σουτ στο 37'), ενώ στο 53' ο χορός των γκολ συνεχίστηκε με τον Ντε Γιονγκ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Νάουτινκ μείωσε, αλλά ο Σάνα είπε την τελευταία λέξη στο 83'.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγαλύτερη νίκη του "Αίαντα" στην έδρα της Ναϊμέχεν σημειώθηκε στις 25 Αυγούστου 1995 (6-0), σε μία χρονιά που κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση το πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League.

Την πρώτη της νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα σημείωσε και η Άλκμααρ, με θύμα την Χέρακλες. Η ΑΖ άνοιξε το σκορ στο 16' μετά από ωραία συνεργασία του Άλτιντορ με τον Μπίρενς και εξ επαφής πλασέ του πρώτου.

Πριν να συμπληρωθεί το ημίωρο, οι γηπεδούχοι... έκρυψαν την μπάλα και ο τελικός αποδέκτης της (Μάρτενς) έκανε το 2-0. Το γκολ του Αρμεντέρος στο 87' έδωσε κάποιες ελπίδες στην ομάδα του Άλμελο, αλλά ο Άλτιντορ ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 με πλασέ στο 94'.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό είναι το εξής: όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος έχουν από, τουλάχιστον, ένα βαθμό κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1996-97.


Nijmegen 1-5 Ajax από simaotvgolo12 Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Αϊντχόφεν - Ρόντα 5-0
Μπρέντα - Τβέντε 0-1
Τσβόλε - Φίτεσε 0-1
Φένλο - Ουτρέχτη 1-3
Φέγενορντ - Χέρενφεν 1-1
Χρόνινχεν - Βίλεμ 1-1
Ντεν Χαγκ - Βάλβαϊκ 2-2
Άλκμααρ - Χέρακλες 3-1
Ναϊμέχεν - Άγιαξ 1-6
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...