Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΒΙΝΤΕΟ - Νάπολι - Ολυμπιακός 3-0

Για ένα ακόμη φιλικό ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την εμφάνισή του και ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 στην έδρα της Νάπολι. Κακοί αμυντικά και στο δημιουργικό κομμάτι οι Πειραιώτες, δέχτηκαν δύο γκολ από στημένες φάσεις. Μοναδική όαση οι Μασάδο και Γκρέκο.

 Μια εβδομάδα έμεινε ακόμη για την έναρξη του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν και η εικόνα της ομάδας κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να κριθεί.

Οι Πειραιώτες έδειξαν πως έχουν σημαντικό πρόβλημα στην αμυντική τους λειτουργία και ειδικότερα στις στημένες φάσεις κι αυτό δεν έχει να κάνει μονάχα με τα σέντερ μπακ, αλλά και με το πως λειτουργεί η άμυνα και το κέντρο. Ο Φέισα έπαιξε στο πρώτο μέρος μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς, όμως αυτή δεν είναι η φυσική του θέση ό,τι και να λέμε. Δεν ξέρει τόσο να κόβει, όσο να δημιουργεί...

Το ματς

Οι επιλογές του Ζαρντίμ
Με αρκετούς ποδοσφαιριστές που υπολογίζει για βασικούς ξεκίνησε την ενδεκάδα του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζοντας πως αυτό είναι το τελευταίο και σπουδαιότερο φιλικό πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, δοκίμασε αυτούς που υπολογίζει. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Κάρολ, σέντερ μπακ ήταν οι Σιόβας και Παπάζογλου (ο Κοντρέρας ήταν στον πάγκο), αριστερά ξεκίνησε τελικά ο Χολέμπας, ενώ δεξιά ήταν ο Τοροσίδης, Στα χαφ ήταν οι Φέισα, Μανιάτης και Μασάδο, στα αριστερά της επίθεσης ήταν ο Λυκογιάννης, δεξιά ο Αμπτνούν και στην επίθεση ήταν ο Τζιμπούρ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και αποφασιστικά. Για την ακρίβεια, οι "παρτενοπέι" ήθελα να πάρουν από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης και να κυριαρχήσουν, αποκτώντας ουσιαστικά τον έλεγχο και τα κατάφεραν. Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά και έτσι οι Ιταλοί έκαναν το δικό τους παιχνίδι, απειλώντας κυρίως από τα αριστερά. Την πλευρά δηλαδή του Χολέμπας που δεν ήταν σε καλή κατάσταση (μην ξεχνάμε βέβαια πως προέρχεται από τραυματισμό).
Οι Πειραιώτες είχαν τρία βασικά προβλήματα. Το ένα ήταν όπως σας προαναφέραμε στο αριστερό άκρο της άμυνας, το άλλο στα χαφ αφού ο Φέισα δεν είναι αμυντικό χαφ και τα βρήκε σκούρα και το τρίτο είχε να κάνει με την κυκλοφορία της μπάλας και την δημιουργία παιχνιδιού.
Άνοστος Ολυμπιακός, 1-0 η Νάπολι
Έτσι λοιπόν, τα πρώτα 25 λεπτά οι παίκτες του Νάπολι είχαν τον έλεγχο κυκλοφορούσαν την μπάλα, δημιουργούσαν φάσεις και τελικά στο 24' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Τζεμαϊλί εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ που ποτέ βέβαια δεν έγινε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ.

 Αυτό το γκολ, αφύπνισε τους Νταμπλούχους Ελλάδας που έδειξαν να συνέρχονται κάπως και βελτίωσαν την επιθετική τους λειτουργία, ισορροπώντας παράλληλα το παιχνίδι. Ο Μασάδο έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και πίεζε από πολύ ψηλά, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να φτιάξει το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Θύμισε κάτι από τον παλιό Φερνάντο Μπελούτσι.
Οι Πειραιώτες λοιπόν, κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιες καλές ευκαιρίες και να κάνουν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στα καρέ της Νάπολι. Η πρώτη έλαβε χώρα στο 29' όταν ο Καναβάρο έδιωξε την μπαλιά του Τοροσίδη από τα δεξιά προ του Τζιμπούρ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 30' έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, σε σχέση με το πρώτο μισάωρο που δεν βλεπόταν, όμως και πάλι δεν ικανοποίησε όχι τόσο γιατί βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κυρίως γιατί δεν έκανε πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Το ημίχρονο έληξε με την Νάπολι να έχει το προβάδισμα με 1-0.
Οι αλλαγές του Ζαρντίμ και η τριάρα
Στην επανάληψη, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προχώρησε σε 4 αλλαγές και έπαιζε πλέον με σύστημα 4-2-3-1. Στα μπακ ο Σιόβας είχε πλέον δίπλα του τον Κοντρέρας, στα χαφ έπαιζε ο Γκρέκο με τον Μανιάτη, στην τριάδα της επίθεσης ήταν οι Τζιμπούρ (δεξιά), Ιμπαγάσα (κέντρο), Μασάδο (αριστερά) και στην κορυφή ήταν ο Μήτρογλου.
Πριν καλά καλά προλάβουν να βρεθούν οι νέοι παίκτες μεταξύ τους, η Νάπολι κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ της, όταν σε μια αντεπίθεση ο Βάργκας σούταρε, ο Κάρολ έδιωξε, όμως ο Χάμσικ στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού (48').

 Αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους και πράγματι παρουσίασαν ένα σαφώς καλύτερο πρόσωπο. Αυτό που βελτίωσαν ήταν την κυκλοφορία της μπάλας, χάρη στον Αριέλ Ιμπαγάσα και τον Λεάντρο Γκρέκο. Στο 64' μάλιστα, οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να μειώσουν αν το σουτ του Τοροσίδη ήταν εύστοχο.
Και εκεί όπου φαινόταν πως οι "ερυθρόλευκοι" ανεβαίνουν, μια ολιγωρία στην άμυνα σε εκτέλεση κόρνερ της Νάπολι, οι "παρτενοπέι" έκαναν το 3-0 με κεφαλιά του Γκαμπερίνι. Ο Ιταλός άσος ήταν εντελώς ελεύθερος στην καρδιά της "ερυθρόλευκης" άμυνας, δείγμα πως υπάρχει πρόβλημα στις στημένες φάσεις!

 Μοναδική ελπίδα ο Γκρέκο
Από 'κει και πέρα, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας δεν είχαν και τίποτα να χάσουν και έπαιξαν πιο απελευθερωμένα. Δημιούργησαν μάλιστα κάποιες φάσεις με σουτ του Μασάδο (63') και του Γκρέκο (66'), όμως από δεν έδειξαν τίποτα το ιδιαίτερο. Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή. Μοναδική όαση ήταν ο Μασάδο, αλλά κυρίως ο Γκρέκο που έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει στη συνέχεια.
Στα υπόλοιπα 20 λεπτά δεν είδαμε τίποτα σημαντικό στο παιχνίδι, με εξαίρεση μια καλή εκτέλεση φάουλ του Γκρέκο (74') και ένα αδύναμο σουτ του Μοδέστο (80'). Έτσι, το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.
 
Γήπεδο: "Σαν Πάολο"
Γκολ: 24' Τζεμαϊλί, 48' Χάμσικ, 60' Γκασπερίνι
Οι συνθέσεις των ομάδων
Νάπολι: Ροζάτι, Γκαμπερίνι, Καναβάρο, Μπρίτος, Μάτζο, Τζεμαϊλί, Ινλέρ, Χάμσικ, Αρόνικα, Βάργκας, Ινσίνιε.
Ολυμπιακός: Κάρολ, Τοροσίδης, Παπάζογλου (46' Κοντρέρας), Σιόβας, Χολέβας, Μανιάτης, Φέισα (46' Γκρέκο), Λυκογιάννης (46' Ιμπαγάσα), Αμπντούν (46' Μήτρογλου), Μασάδο (74' Μοδέστο), Τζεμπούρ.

 sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...