Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Α1 Μπάσκετ: Ολυμπιακός-Αρης 87-64

Ο Ολυμπιακός κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά εύκολα τον Aρη (87-64), προκρίθηκε με sweep στους τελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό φιλοδοξώντας να πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά το 1997.

Αυτοί που κάθισαν στην άκρη του πάγκου στις εκτός δωδεκάδας θέσεις, θα μπορούσαν κάλλιστα να συνθέσουν τη βασική πεντάδα του Ολυμπιακού. Τεόντοσιτς, Γκόρντον, Βασιλόπουλος, Νίλσεν και Νεστέροβιτς παρακολούθησαν το ματς φορώντας «πολιτικά» με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να περιμένει από τους υπόλοιπους παίκτες του να τελειώσουν τη δουλειά του σκουπίσματος και να αφοσιωθούν στον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε όμως, καλά για τους «ερυθρόλευκους» που συχνά αντιμετώπιζαν πρόβλημα από τις διεισδύσεις των παικτών του Αρη. Ο Χατζηβρέττας κατάφερνε να τρυπάει συχνά την άμυνα των Πειραιωτών πετυχαίνοντας 8 πόντους μέχρι το 9' και το 16-15.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του στην αρχή με τους Σπανούλη, Παπαλουκά, αλλά η είσοδος από το πρώτο δεκάλεπτο ακόμα των Κατσίβελη και Πελεκάνου άλλαξε αρκετά το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» που επέστρεψαν στον Αρη να προηγηθεί με 22-25 στο 15' εκμεταλλευόμενος εκτός των άλλων την πολύ καλή παρουσία του Λίνου Χρυσικόπουλου.

Ο Σπανούλης έπειτα πήρε τα πάνω του σκοράροντας με αρκετές διεισδύσεις, ενώ οι Πειραιώτες ήταν αξιόπιστοι και έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. έχοντας στο πρώτο ημίχρονο 5/10. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν έτσι το προβάδισμα στο σκορ με 36-30, αλλά ο Αρης συνέχισε να παλεύει με μπροστάρη τον πολύ καλό Νίκο Χατζηβρέττα που κατάφερε να προβληματίζει συνεχώς την άμυνα του Ολυμπιακού καλύπτοντας πολύ καλά με τους υπόλοιπους περιφερειακούς τις απουσίες των Γουίντερς, Μπράουν, Σλούκα στα γκαρντ.

Το ξέσπασμα του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου με τους Χαλπερίν και Παπαλουκά να πετυχαίνουν τους 14 από τους 16 πρώτους πόντους των «ερυθρολεύκων» μέχρι το 59-47 του 25'. Οι «κίτρινοι» παρέμειναν σε ρόλο θεατή και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε στο +21 (72-51) για τους γηπεδούχους με επιμέρους σκορ στην τρίτη περίοδο 29-12.

Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα έτρεξε, πίεσε στην άμυνα, περιόρισε τις απώλειες του στην άμυνα (αν και πάλι ο Κασίροφ κατάφερε να προβληματίσει την «ερυθρόλευκη» φροντ λάιν) και έχτισε μεγάλη διαφορά μεριμνώντας έπειτα για το θέαμα και τη συντήρηση ενόψει Παναθηναϊκού.

Ο Aρης στην τελευταία περίοδο έμεινε χωρίς πόντο για τα πρώτα τέσσερα λεπτά επιτρέποντας στους Πειραιώτες να ανεβάσουν και τη διαφορά μέχρι το +23 (78-55, 35'). Οι «κίτρινοι» μείωσαν, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα παραπάνω. Ο Ίβκοβιτς χρησιμοποίησε τους αναπληρωματικούς μέχρι το φινάλε, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν και πάλι στροφές φθάνοντας στο τελικό 87-64 που τους έδωσε την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, για τους οποίους ήδη ξεκίνησαν να τους «προετοιμάζουν» οι οπαδοί φωνάζοντας συνθήματα για τους «πράσινους».

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 43-39, 72-51, 87-64
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 11(1), Σπανούλης 13(1), Πρίντεζης 7(1), Μπουρούσης 9, Κέσελ 5(1), Πελεκάνος 3(1), Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 15(3), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 7(1), Κατσίβελης 4.
Αρης (Σούμποτιτς): Κινγκ 6, Τσαϊρέλης 4, Χατζηβρέττας 14, Χαραλαμπίδης 4, Κασίροφ 16, Κουμπούρας 7(1), Μπάβτσιτς 9(1), Χρυσικόπουλος 2, Βεργίνης 2, Μποχωρίδης.
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...