Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Φέργκιουσον: Δική μας δύναμη είναι η ενότητα και η ευρωπαϊκή εμπειρία

Alex Ferguson, manager of Manchester United F.C.Image via WikipediaΟ προπονητής, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, και ο αρχηγος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νεμάνια Βίντιτς, ξεκίνησαν τις συνεντεύξεις Τύπου στο Γουέμπλεϊ, 24 ώρες πριν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό γιατί η Γιουνάιτεντ είναι τύποις φιλοξενούμενη, κάτι που σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Κάρλες Πουγιόλ.

Αναφερόμενος στον τελικό της Ρώμης (2009), όπου η "Μπαρτσα" είχε επικρατήσει 2-0, ο Φέργκιουσον είπε: «Ήμασταν απογοητευμένοι από εκείνη την ήττα, αλλά δεν τίθεται θέμα εκδίκησης. Ολα έχουν να κάνουν με τη δική μας υπερηφάνεια. Τώρα είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και καλύτερα προετοιμασμένοι. Πιστεύω ότι τότε ίσως έγιναν 1-2 λάθη. Όχι αυτή τη φορά όμως. Οι επιτυχίες που έχουν αυτές οι δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία είναι τεράστιες. Θα είναι ο τελικός της δεκαετίας. Ολα μπορουν να συμβούν, μπορεί να σημειωθούν πολλά γκολ, να γίνει θεαματικό παιχνίδι».

Για τους αντιπάλους του, ο Σκοτσέζος προπονητής είπε: «Από τη Ρώμη και μέχρι σήμερα μπορείτε να δείτε πόσο έχουν ωριμάσει. Εχουν αλλάξει τον τρόπο, με τον οποίο πρεσάρουν. Για έναν νέο προπονητή, αυτό είναι κατόρθωμα. Επαιξε στην Μπαρτσελόνα για χρόνια κι αυτό σίγουρα βοηθάει. Σίγουρα θα υπάρχει ενθουσιασμός και στις δύο πλευρές. Θα δούμε καλό ποδόσφαιρο. Αναγνωρίζουμε την ποιότητα των αντιπάλων μας και θα ήταν λάθος να πάμε σ΄ ένα τέτοιο ματς χωρίς να έχουμε προετοιμαστεί πάνω στο παιχνίδι τους, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους. Ομως, πάντα κοιτάζουμε τί μπορούμε εμείς να κάνουμε και αυτό που ελπίζουμε είναι να επιτεθούμε, γιατί διαθέτουμε παίκτες που μπορούν να το κάνουν. Δική μας δύναμη είναι η ενότητα και η ευρωπαϊκή εμπειρία. Βλέπω τον Ρούνι και πραγματικά έχει τεράστια βελτίωση σε σχέση με το 2009, όπως και άλλοι παίκτες, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και η εμπειρία που έχουν αποκομίσει οι Βίντιτς, Φέρντιναντ».

Ο Σέρβος Νεμάνια Βίντιτς τόνισε: «Είναι προφανές ότι νιώθω ιδιαίτερη υπερηφάνεια που ηγούμαι ενός τόσο μεγάλου συλλόγου και φορώ το περιβραχιόνιο σε τόσο σημαντικά ματς. Αυτό όμως δεν αρκεί για να με ικανοποιήσει, αν δεν έλθει και το τρόπαιο. Εχουμε ένα πολύ μεγάλο ματς το Σάββατο και κάνουμε αυτό που έχουμε συνηθίσει: δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...