Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Παναθηναϊκός - Καντού 78-76

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τη σκληροτράχηλη Καντού αλλά τελικά βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει με 78-76. Καταλυτική η απόδοση των Σχορτσανίτη, Πάνκο και Διαμαντίδη.
 Κανείς ποτέ δεν νίκησε σε αγώνα μπάσκετ χωρίς να παίξει άμυνα. Αυτό προφανώς δεν το είχαν στο μυαλό τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο κατά το οποίο όχι μόνο δεν έπαιξαν καλή περιφερειακή άμυνα αλλά έδειξαν και αξιοσημείωτη αδυναμία στις επιστροφές.
Ηταν κρίμα γιατί η ομάδα του Πεδουλάκη στην επίθεση είχε το αγωνιστικό πρόσωπο που απαιτούσαν οι περιστάσεις. Αν και δεν διαθέτει ακόμα ιδιαίτερους αυτοματισμούς στο παιχνίδι του, ο Παναθηναϊκός και τον Σχορτσανίτη εκμεταλλεύτηκε και ελεύθερα σουτ έβγαλε. Ουδέποτε όμως πήρε μεγάλες διαφορές (εξαίρεση το 25-17 του 11') αφού Αραντόρι και Μαρκοϊσβίλι τον πλήγωσαν πολλάκις από μέση και μακρινή απόσταση. Κάπως έτσι προέκυψε το...αγχωτικό 44-43 του ημιχρόνου.

Τα πράγματα βελτιώθηκαν ελαφρώς κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου όταν ο Παναθηναϊκός ανέβασε την αμυντική του απόδοση χωρίς όμως και πάλι να καταφέρει να ξεφύγει (49-45, 55-48) αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν σταθερά σημεία αναφοράς στην επίθεση.
Τελικά το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες αφού η εφτάψυχη Καντού το πάλεψε μέχρι το τέλος. Ο Σχορτσανίτης βοήθησε τον Παναθηναϊκό να σκοράρει, όμως στα κρίσιμα σημεία έχασε εξ επαφής σουτ με συνέπεια οι Ιταλοί όχι μόνο να μειώσουν αλλά και να περάσουν και μπροστά (61-63). Οι πόντοι του Πάνκο όμως (κρύο αίμα) και το τρίποντο του Μασιούλις (76-68, 1:10 πριν από το τέλος) έγειραν οριστικά την πλάστιγγα στην πλευρά των πράσινων. Εστω και αν η Καντού έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για να επιστρέψει ακόμη μία φορά στο παιχνίδι.

Σύμφωνοι, πρώτος σκόρερ ήταν και πάλι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ομως τη διαφορά στο τέλος την έκαναν οι πέντε σερί πόντοι του ψυχραιμότατου Πάνκο ο οποίος είχε χέρι αλφάδι όταν η μπάλα έκαιγε. Ο Αμερικανός αξίζει να πάρει περισσότερες επιθέσεις μέσα από τα συστήματα του Παναθηναϊκού.

Στην παρούσα φάση ο Αρμστρονγκ δεν είναι σε θέση να κάνει πράξη στο παρκέ τα θέλω του Πεδουλάκη. Το μπαλάκι πέφτει στην τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Ο Λάσμε έκανε ντεμπούτο, ήταν όμως φανερά εκτός κλίματος.

Οι νίκες τούτη την εποχή αγοράζουν χρόνο και ηρεμία. Είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε φάση τεράστιας ανασύνθεσης και χρειάζεται χρόνο. Ο κόσμος του θα του τον δώσει αφού σέβεται όλα όσα του πρόσφερε αυτή η ομάδα στο παρελθόν. Προς το παρόν το συγκρότημα του Πεδουλάκη αγκομαχά, δεν έχει αυτοματισμούς αλλά όλα αυτά ήταν μάλλον αναμενόμενα στα μέση του Οκτώβρη.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 44-43, 61-55, 78-76

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Πάνκο 11(2), Ματσιούλις 5(1), Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 11(1), Λάσμε, Τσαρτσαρής 8 ,Διαμαντίδης 12(2), Κίτσεν 6 ,Σχορτσανίτης 19.
Καντού (Τρινκέρι): Σέκιτς 1, Σμιθ 4, Μαρκοϊσβίλι 17(1), Λέουνεν 3(1) ,Ματσαρίνο 6(2) ,Μπρουκς 9, Τάιους 10, Ταμπού 7(1), Αραντόρι 17(2), Κουζίν 2
 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...