Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ευρωλίγκα: Οδυνηρή ήττα του Ολυμπιακού από τη Ζαλγκίρις

Αδιάβαστος στην άμυνα και άστοχος στην επίθεση ο Ολυμπιακός υπέστη βαριά ήττα (79-61) από τη Ζαλγκίρις, την πρώτη εντός έδρας και δεύτερη σερί στην εφετινή Ευρωλίγκα. 

Παραπλάνησε το 8-0 από τους πόντους του Πρίντεζη στο 4' και την προσήλωση στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός ήθελε, αλλά κατέστη αδύνατο να επιβάλει το ρυθμό στο παιχνίδι. Η Ζαλγκίρις, καλά διαβασμένη και προετοιμασμένη σε όλους τους τομείς, έκλεισε την άμυνά μέσα και έδωσε σουτ στους φόργουορντ. Από τη στιγμή που δεν μπήκαν, ισορρόπησε την κατάσταση και πίεσε ασφυκτικά τους "ερυθρόλευκους".

Επιθετικά έκαναν λάθη οι παίκτες του Πλάθα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν ήταν έτοιμος να τα εκμεταλλευτεί. Οι... ηρωισμοί του Σπανούλη και οι έξυπνες κινήσεις του Χάινς δεν αρκούσαν. Ούτε το 31-28 στο 18' και το 39-33 στο ημίχρονο. Τα φώτα έσβησαν στο 42-35 από τον Μάντζαρη.

Η Ζαλγκίρις, ομάδα με πολλές λύσεις σε περιφέρεια και ρακέτα, επέστρεψε γρήγορα και έκανε τους "ερυθρόλευκους" να νιώσουν μειονεκτικά. Προσπέρασε 44-42 στο 25:30, έκτοτε δεν κοίταξε πίσω. Ο Πόποβιτς, ο Λαφαγέτ, ο Τζάαμπερ έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ, αλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Το ζητούμενο ήταν οι παίκτες του Μπαρτζώκα να στείλουν την μπάλα στο... πλεχτό. Αποστολή αδύνατη με την πίεση που ασκούσαν οι φιλοξενούμενοι στην μπάλα. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο και η Ζαλγκίρις μετά το 49-43 άρχισε να ξεφεύγει. 54-45 στο 28', 59-49 στο 30' και 66-49 λίγο αργότερα.

Ο Ολυμπιακός είχε πλέον καταρρεύσει ψυχολογικά, έχανε ακόμη και λέι απ, καμία προσπάθεια στην άμυνα. Όταν η διαφορά ξεπέρασε τους είκοσι (77-56), υπήρξε μια προσωρινή αναλαμπή, χωρίς όμως να σωθούν τα προσχήματα.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 39-33, 49-59, 61-79

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...