Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

BINTEO - Αρης-Ολυμπιακός 2-2

Ο Αρης έφτασε κοντά στο να γίνει η πρώτη ομάδα που θα νικούσε τον Ολυμπιακό, οι "ερυθρόλευκοι" όμως απάντησαν και τις δύο φορές στους "κίτρινους" για το τελικό 2-2 στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Πρώτη βαθμολογική απώλεια για τους πρωταθλητές. 
 Ο Ολυμπιακός είχε το σπουδαίο κίνητρο του ρεκόρ του 8 στα 8 και την ψυχολογία στα ύψη μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μονπελιέ. Ο Αρης όμως είχε τη χάρη. Και δεν το γράφουμε επειδή οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν πολύ νωρίς, μόλις στο 2' και σφιχταγκάλιασε τη νίκη με το εκ νέου προβάδισμά του στο 78'. Το αναφέρουμε γιατί, τηρούμενων των αναλογιών, κοίταξε στα μάτια τον πρωταθλητή.

Και μάλιστα, χωρίς να παίξουν αντιποδόσφαιρο. Οι παίκτες του Πασιαλλή πίεσαν ψηλά, δημιούργησαν πρόβλημα ανάπτυξης στον Ολυμπιακό και αμύνθηκαν αποτελεσματικά χωρίς...ηρωισμούς. Αν, μάλιστα, είχαν διατηρήσει περισσότερο το υπέρ τους 1-0 μετά το τέρμα του Παπαστεριανού ίσως να είχαν και μεγαλύτερη τύχη στο ματς.

Ο Ολυμπιακός είναι αλήθεια ότι αιφνιδιάστηκε. Ακόμα και όταν ισοφάρισε γρήγορα με το χτύπημα πέναλτι του Αμπντούν (από αμφισβητούμενη παράβαση) δεν έδειξε ότι μπορεί να γίνει κυρίαρχος του αγώνα. Η κατοχή της μπάλας, ανούσια, δεν έδειχνε και κάτι. Και κλασικές ευκαιρίες, πέραν των δύο τελικών προσπαθειών του Μήτρογλου δεν δημιουργήθηκαν.

Ο Αρης κατάφερε να ελέγξει ουσιαστικά το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο. Κινδύνευσε από λίγο έως καθόλου και συχνά-πυκνά δοκίμαζε τις αντοχές της άμυνας του Ολυμπιακού με γρήγορες μεταβιβάσεις και με άξονα τον Αγκάνθο. Σε μία τέτοια φάση στο 78' οι κίτρινοι προηγήθηκαν εκ νέου με τον Ισπανό φορ, η χαρά τους όμως κράτησε πολύ λίγο.

Στο 80' ο Αρης έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ψυχογιού και από το φάουλ της συγκεκριμένης παράβασης προέκυψε το 2-2 με τον Χολέμπας. Ο Ολυμπιακός μάλιστα έπαιξε φουλ επιθετικά στο τελευταίο δεκάλεπτο (με Πάντελιτς και Λυκογιάννη) και έχασε την ευκαιρία του ματς με τους Μήτρογλου και Πάντελιτς στο 85'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...