Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ζαρντίμ: «Νίκη, αν θέλουμε να ελπίζουμε»

Την τελευταία ευκαιρία για να μπει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (21:45, ΝΕΤ, ΕΡΤWebSport2) στη Γαλλία με αντίπαλο την Μονπελιέ, σύμφωνα με τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι μόνο σε περίπτωση νίκης υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, πιστεύοντας συγχρόνως ότι το παιχνίδι θα μοιάζει με αυτό στο Λονδίνο με την Άρσεναλ.

Μεταξύ άλλων είπε ο κ. Ζαρντίμ για τον αγώνα με την Μονπελιέ: «Ναι είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός αγώνας, γιατί σε περίπτωση που κερδίσουμε, έχουμε πολλές πιθανότητες να πετύχουμε τον πρώτο μας στόχο για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αν όχι, θα συνεχίσουμε για την τρίτη θέση. Υπό αυτή την έννοια είναι ένας σημαντικός αγώνας όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τη Μονπελιέ.»

Ερωτηθείς για την ετοιμότητα του Ολυμπιακού απάντησε: «Μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό και οι παίκτες που αγωνίζονται, έχουν την υποχρέωση να είναι πάντα προετοιμασμένοι. Είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε οποιοδήποτε παιχνίδι. Αυτό κάνουμε πάντα.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην πρωταθλήτρια Γαλλίας: «Το Σαμπιονά είναι πολύ πιο γνωστό στην Ελλάδα απ' όσο νομίζετε. Η Μονπελιέ σε σχέση με πέρσι άλλαξε ένα-δύο παίκτες όπως τον Ζιρού φέτος είναι τελείως διαφορετική. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει κάνει καλές εμφανίσεις και θα την αντιμετωπίσουμε με τον μεγαλύτερο σεβασμό.»

Για το αν θα αγωνιστεί με τον ίδιο τρόπο όπως στον αγώνα με την Άρσεναλ: «Σίγουρα θα θέλουμε να κρατήσουμε την ίδια στάση και την ίδια καλή απόδοση όπως κάναμε στην Αγγλία. Αυτό που θέλουμε όμως διαφορετικό, είναι ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που κάναμε στο Λονδίνο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα μοιάζει το παιχνίδι με αυτό του Λονδίνου. Εμείς θα πρέπει να κρατήσουμε πολύ ψηλά την απόδοσή μας σε άμυνα και επίθεση. Θέλουμε να υπάρχει ισορροπία. Κατά τη γνώμη μου θα γίνει ένα παιχνίδι πολύ μοιρασμένο.»

Ζιράρ: «Ο Ολυμπιακός είναι πιο έμπειρη ομάδα»

Ο προπονητής της Μονπελιέ, Ρενέ Ζιράρ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ δήλωσε πως είναι ένα κρίσιμος αγώνας με μια πιο έμπειρη ομάδα και πως δεν υπάρχει φαβορί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου τεχνικού έχουν ως εξής:«Σίγουρα θα είναι ένα πολύ σπουδαίο ματς και για τις δύο ομάδες. Γνωρίζαμε από την ξεκίνημα του θεσμού του Τσάμπιονς Λιγκ ότι οι Άρσεναλ και Σάλκε είναι τα φαβορί του ομίλου μας. Εμείς με τον Ολυμπιακό θα επιδιώκαμε να πάρουμε την τρίτη θέση. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που είναι πιο έμπειρη από εμάς στην Ευρώπη, όμως προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Εμείς παίξαμε καλά με Άρσεναλ και Σάλκε τώρα μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Ο Ολυμπιακός είναι ενδιαφέρουσα ομάδα. Είναι καλή εκτός έδρας και πρέπει να έχουμε υπομονή. Έχει πολλούς παίκτες που έχουν παίξει στη Γαλλία και αυτό τους κάνει επικίνδυνους. Με τον Ολυμπιακό είμαστε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Η διαφορά είναι ότι εμείς έχουμε έναν βαθμό. Πιστεύω ότι ο νικητής του αγώνα της Τετάρτης θα αποκτήσει τον πρώτο λόγο για την μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού».

Ερωτηθείς για το εάν θεωρεί το ματς αυτό τελικό και αν η ομάδα του είναι το φαβορί απάντησε: «Όχι δεν είμαστε φαβορί. Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Για πρώτη φορά αυτή η ομάδα μετέχει σε δύο διοργανώσεις Είναι ένα σπουδαίο ματς και για τους δύο. Υπάρχει όμως ακόμα δρόμος. Είμαστε στα μισά της διαδρομής.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...