Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Οι υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα»

Η FIFA και το γαλλικό περιοδικό «France Football» έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των 23 υποψηφίων για τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο για το 2012.

Οι νικητές θα αναδειχθούν μετά από ψηφοφορία, στην οποία θα μετάσχουν οι αρχηγοί και οι προπονητές των εθνικών ομάδων των Ανδρών, καθώς και εκπρόσωποι από διεθνή ΜΜΕ, τους οποίους θα επιλέξει το «France Football». Στις 29 Νοεμβρίου η FIFA και το περιοδικό θα ανακοινώσουν σε συνέντευξη Τύπου, στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας, τους τρεις υποψήφιους για τα βραβεία σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και τους τρεις υποψήφιους για τον τίτλο του καλύτερου προπονητή, επίσης και στις δύο κατηγορίες. Αυτοί θα έχουν λάβει τις περισσότερες ψήφους στη σχετική διαδικασία, όμως οι νικητές δεν θα ανακοινωθούν τότε αλλά θα γίνουν γνωστοί στο γκαλά για τη "Χρυσή Μπάλα" της FIFA, που θα λάβει χώρα στη Ζυρίχη στις 7 Ιανουαρίου 2013.

Στο μεταξύ, στις 29 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» της FIFA, το οποίο απονέμεται στο καλύτερο γκολ της χρονιάς, καθώς και η τελική λίστα των επιθετικών που είναι υποψήφιοι για την καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς (οι τελικές λίστες των υποψηφίων σε τερματοφύλακες, αμυντικούς και μέσους θα ανακοινωθούν στις 19, 22 και 26 Νοεμβρίου, αντίστοιχα).

Οι 23 υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα» της FIFA για το 2012 είναι οι: Σέρχιο Αγουέρο (Αργεντινή), Τσάμπι Αλόνσο (Ισπανία), Μάριο Μπαλοτέλι (Ιταλία), Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία), Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία), Σέρχιο Μπούσκετς (Ισπανία), Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού), Ρανταμέλ Φαλκάο (Κολομβία), Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία), Αντρές Ινιέστα (Ισπανία), Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή), Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία), Νεϊμάρ (Βραζιλία), Μεσούτ Οζίλ (Γερμανία), Χεράρδ Πικέ (Ισπανία), Αντρέα Πίρλο (Ιταλία), Σέρχιο Ράμος (Ισπανία), Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία), Γιάγια Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού), Ρόμπιν φαν Πέρσι (Ολλανδία) και Τσάβι Ερνάντεθ (Ισπανία).

Παράλληλα, έγιναν γνωστοί οι δέκα τεχνικοί που είναι υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο για το 2012. Αυτοί είναι οι εξής: Βιθέντε ντελ Μπόσκε (Ισπανία/Εθνική Ισπανίας), Ρομπέρτο Ντι Ματέο (Ιταλία/Τσέλσι), Άλεξ Φέργκιουσον (Σκοτία/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Πεπ Γκουαρντιόλα (Ισπανία/Μπαρτσελόνα), Γιούπ Χάινκες (Γερμανία/Μπάγερν Μονάχου), Γιούργκεν Κλοπ (Γερμανία/Ντόρτμουντ), Γιόακιμ Λεβ (Γερμανία/Εθνική Γερμανίας), Ρομπέρτο Μαντσίνι (Ιταλία/Μάντσεστερ Σίτι), Ζοσέ Μουρίνιο (Πορτογαλία/Ρεάλ Μαδρίτης), Τσέζαρε Πραντέλι (Ιταλία/Εθνική Ιταλίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...