Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

«Ο Φερέιρα να αναλάβει τις ευθύνες του στον Παναθηναϊκό»

Τον Ζεσουάλδο Φερέιρα θεωρεί ως τον κύριο υπεύθυνο για την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Γκούμας, ενώ τόνισε πως η φετινή ομάδα δεν έχει σταθερότητα.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Γκούμα στον «NovaΣπορ FM 94,6»:

Για το αυτογκόλ του Σεϊταρίδη με τη Λάτσιο: «Θεωρώ ότι όταν δέχεται την πάσα από τον Καρνέζη δεν αντιλήφθηκε πως ήταν αυτός που του έδωσε την μπάλα και αυτόματα τη γύρισε στον τερματοφύλακα. Σίγουρα όμως έπρεπε να πάει ο αμυντικός να καλύψει την εστία, αφού έχει βγει ο τερματοφύλακας».

Για το αν μπορούσε να κρατήσει το μηδέν ο Παναθηναϊκός: «Η Λάτσιο πήρε το προβάδισμα και αρκέστηκε στο 1-0. Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο αντέδρασε και έκανε το ίδιο παιχνίδι με την Τότεναμ. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάλι νωχελικός και χωρίς να κάνει φάσεις. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή, ο οποίος θα πρέπει να πει στους παίκτες να μην χάνονται έτσι τα πρώτα 45 λεπτά».

Για το αν έπρεπε να παίξει πιο επιθετικά κόντρα στη Λάτσιο: «Όταν παίζεις στην έδρα σου πρέπει να πιέσεις τον αντίπαλο, γιατί θες τη νίκη. Ξεκινάς επιθετικά και αν πετύχεις γκολ, τότε ενδεχομένως να γυρίσεις λίγο πίσω την άμυνα. Έπρεπε να το χτυπήσει από την αρχή το ματς ο Παναθηναϊκός κατά τη γνώμη μου».

Για το αν έχει δει σημάδια βελτίωσης: «Ο Παναθηναϊκός είναι περίεργη περίπτωση. Μετά την Τότεναμ έδειξε σημάδια βελτίωσης. Αλλά με τον Άρη ήταν κακός. Ό,τι και να πούμε θα πέσουμε έξω και γι' αυτό θέλει χρόνο για να τον αναλύσουμε. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να κάνει μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα, χωρίς πισωγυρίσματα. Όμως, φέτος η ομάδα δεν έχει σταθερότητα».

Για το αν υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης: «Δεν είναι θέμα φυσικής κατάστασης. Αλλιώς δεν θα μπορούσε να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο τόσο την Τότεναμ όσο και τη Λάτσιο. Άλλα προβλήματα πρέπει να διορθωθούν. Θέματα ψυχολογίας, αυτοπεποίθησης, τακτικής -ομαδικής και ατομικής- και γενικά πολλά θέματα που δημιουργούν τα προβλήματα στην ομάδα».

Για τον Τριανταφυλλόπουλο: «Έχει θετικά στοιχεία και είναι εξελίξιμος παίκτης. Αλλά, δεν είναι μόνο αυτός. Είναι ο Φουρλάνος, ο οποίος ήταν αγχωμένος χθες, ο Χουχούμης, ο Κουσίδης, ο Δώνης κ.α. Πολλά παιδιά υπάρχουν στις ακαδημίες και πιστεύω πως η ομάδα πρέπει να στηριχθεί στα δικά της παιδιά, γιατί αυτά ξέρουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός».

Για το αν πρέπει γενικά οι νεαροί παίκτες να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες: «Αυτό είναι θέμα προπονητή και τί σκεπτικό έχει. Πρέπει να μπαίνουν σιγά σιγά τα παιδιά αυτά. Πρώτα στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι κατευθείαν στα βαθιά και την Ευρώπη, γιατί ίσως να τους βάζουμε επιπλέον άγχος και πίεση».

Για το αν μπορούν οι «πράσινοι» να προκριθούν στην επόμενη φάση: «Βαθμολογικά έχει ελπίδες ο Παναθηναϊκός. Αλλά, θέλει οπωσδήποτε τη νίκη με τη Μάριμπορ και ένα αποτέλεσμα μέσα σε δύο καυτές έδρες, δηλαδή, θέλει τη νίκη στην έδρα είτε της Τότεναμ είτε της Λάτσιο. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πως έχει τις δυνατότητες στην Ευρώπη για να κάνει το διπλό. Είναι δύσκολη η πρόκριση, αλλά όχι ακατόρθωτη».

Για την κριτική που δέχεται ο Φερέιρα: «Για μένα όταν δεν πάει καλά η ομάδα, τότε ο πρώτος που φταίει είναι ο προπονητής. Αυτός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Η διοίκηση έχει αποφασίσει να του δώσει πίστωση χρόνου, αλλά οφείλει ο κύριος Φερέιρα να βρει τα λάθη και να αρχίσει να παίρνει νίκες».

Για το πού θέλει ενίσχυση ο Παναθηναϊκός: «Εγώ θα έπαιρνα δύο παίκτες. Ένα 10άρι για την εύκολη κάθετη πάσα και έναν επιθετικό».

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...