Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Ολυμπιακός - Πανθρακικός 1-0


Με γκολ του Πάμπλο Κοντρέρας μετά από εκτέλεση φάουλ του Χοσέ Χολέμπας στο 86' ο Ολυμπιακός πέρασε με 1-0 από την Κομοτηνή αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την διαφορά του από τον δεύτερο της βαθμολογίας, εκεί που πλέον βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης

Μπορεί να προβλημάτισε για ακόμα ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός, αλλά όπως και σε πολλά προηγούμενα παιχνίδια του κατάφερε να βρει λύση από στημένη φάση. Ο Πανθρακικός για 86 λεπτά τον είχε βραχυκυκλώσει, δίχως να του επιτρέπει να απειλήσει ιδιαίτερα τον Κουτσόπουλο, αλλά στο 86' οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να σκοράρουν με το δυνατό τους όπλο, που άφησε παρακαταθήκη ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Χολέμπας εκτέλεσε, ο Κοντρέρας σκόραρε με το κεφάλι και χάρισε ακόμα ένα τρίποντο στην ομάδα του, που συνεχίζει αήττητη στο πρωτάθλημα απολαμβάνοντας την κορυφή με μεγάλη διαφορά. Αξιόμαχη η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, στάθηκε άτυχη στη φάση του 24' με το δοκάρι του Μουνάφο και περιορίστηκε μόνο στις καλές εντυπώσεις.

Δίχως γκολ και με τον Πανθρακικό να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία ολοκληρώθηκε το α' μέρος στην Κομοτηνή. Με τον Μασάντο στα χαφ και τους Αμπντούν, Γκρέκο σε ρόλο εξτρέμ, οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν πλαγιοκοπούσαν, δεν βρήκαν ρυθμό και εγκλωβίστηκαν στην τακτική των γηπεδούχων, που δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το μηδέν. Το πρώτο μισό του ημιχρόνου ήταν ισορροπημένο με τον Τζιμπούρ να έχει μία καλή στιγμή στο 20', αλλά την ομάδα του Δερμιτζάκη να είναι αυτή, που φτάνει πιο κοντά στο γκολ.

Ο Μίνγκας, που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα τον Χολέμπας, βρήκε τον Μουνάφο στο ύψος της περιοχής, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι στο 23'. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν εκ νέου και ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία. Ηταν φλύαρη όμως αφού οι πειραιώτες προσπαθούσαν κυρίως με σέντρες, που σταματούσαν είτε στους αμυντικούς, είτε στον Κουτσόπουλο. Εξαίρεση αποτέλεσαν ένα άστοχο σουτ του Μανιάτη στο 42' και μία καλή ενέργεια του Αμπντούν από αριστερά, που πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην επανάληψη με τους ερυθρολεύκους να μην μπορούν να δημιουργήσουν και τον Πανθρακικό να είναι πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Ο Παπαδόπουλος ήταν πηγή κινδύνου και σε δύο περιπτώσεις (στο 56' και στο 59') έγινε απειλητικός για την εστία του Μέγερι. Η κίνηση του Νικοπολίδη ήταν η είσοδος του Μήτρογλου (στη θέση του... άφαντου Γκρέκο) με μετατόπιση του Τζιμπούρ στην πτέρυγα. Ούτε όμως η κίνηση αυτή ήταν αρκετή για να αλλάξει τα δεδομένα με τον Ολυμπιακό να πελαγοδρομεί.

Ο Ολυμπιακός είχε την συντριπτική κατοχή, αλλά συνέχισε να προσπαθεί με άστοχες σέντρες, ενώ η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 70' όταν ο Μήτρογλου σημάδεψε μόλις άουτ. Το παιχνίδι των πειραιωτών παρέμεινε προβλέψιμο και οι γηπεδούχοι με σφιχτή άμυνα δεν είχαν ουσιαστικό πρόβλημα να κρατήσουν τους κινδύνους μακριά από την εστία του Κουτσόπουλου. Η δύναμη του Ολυμπιακού στα στημένα όμως του έδωσαν για μία ακόμα φορά τη λύση και μετά από φάουλ του Χολέμπας ο Κοντρέρας με γυριστή κεφαλιά έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 86'. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα και οι πειραιώτες με το παρθενικό γκολ του χιλιανού με τα ερυθρόλευκα φεύγουν με το τρίποντο από την Κομοτηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...