Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Μπάσκετ: 13αρι ο Ολυμπιακός στην Πάτρα

Την 13η νίκη του στην Α1 πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Πάτρα επί του Απόλλωνα με 88-69.

Το απόλυτο στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος κατάφεραν να πετύχουν οι «ερυθρόλευκοι», που έκαναν ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο.

Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι μέχρι το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όταν οι γηπεδούχοι βρίσκονταν κοντά στο σκορ (37-41).

Η απουσία των Τζος Πάουελ και Γκεόργκι Σερμαντίνι από την δεκάδα ήταν εμφανέστατη κάτω από τα καλάθια, όπου οι παίκτες του Βετούλα έβρισκαν τις λύσεις.

Χάρη σε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, όμως, οι πρωταθλητές Ευρώπης μπόρεσαν και πήραν μια διαφορά, η οποία έφτασε κοντά στους 20 πόντους.

Ο Παπανικολάου με έξι διαδοχικούς πόντους έδωσε διαφορά 11 πόντων στο 24΄ κι από κει και πέρα η πλάστιγγα της νίκης έγειρε υπέρ των Πειραιωτών.

Ο Απόλλωνας Πάτρας έκανε μία τελευταία προσπάθεια και μείωσε στους 5 πόντους (58-63), αλλά και πάλι με ένα ξέσπασμα ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο σκορ και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Ο Γιώργος Πρίντεζης με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ με 10 τελείωσε το ματς ο Περπέρογλου.

Από τους γηπεδούχους ο ΜακΚόλουμ πέτυχε 19 πόντους, ενώ με 16 έκλεισε τον αγώνα ο έτερος Αμερικανός των Αχαιών, Γκραντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...