Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΟΚ: Πρωτιά γιατί έτσι του αρέσει

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει μία ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά απόψε (12/12, 22.05) στην Τούμπα.
 
Ο "Δικέφαλος" υποδέχεται στις 22:05 την Άλκμααρ στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνει την παρουσία του στη φάση των ομίλων του Europa League, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να τερματίσει πρώτος στο 12ο γκρουπ.


Μπορεί για τους ανθρώπους της ΑΖ η κατάκτηση της πρώτης θέσης να μην θεωρείται κάτι τόσο ξεχωριστό, γι' αυτό και ο Ντικ Άντβοκατ άφησε οκτώ βασικούς πίσω στην Ολλανδία για να ξεκουραστούν ενόψει της μάχης με την Χέρακλες για την Eredivisie, όμως στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ οι σκέψεις είναι εντελώς διαφορετικές. Ο Χουμπ Στέφενς και οι παίκτες του θέλουν τη νίκη και κατά συνέπεια την πρώτη θέση για πολλούς λόγους:


Πρώτα απ' όλα για το πρεστίζ της ομάδας (που θα βελτιώσει κι άλλο τη θέση της στην κατάταξη της UEFA), αλλά και για το δικό τους ατομικά, καθώς το όνομά τους θα διαφημιστεί με τον καλύτερο τρόπο.

Για το, θεωρητικό τουλάχιστον, πλεονέκτημα που δίνει η πρωτιά για την φάση των "32", καθώς με όποιο αντίπαλο κι αν κληρωθεί θα έχει τη ρεβάνς στην Τούμπα.

Για τα επιπλέον χρήματα που θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου από τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία και θα ανεβάσουν το σύνολο κοντά στα 8,5 εκ. ευρώ. Ειδικότερα η πρώτη θέση πριμοδοτείται με 400.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη μόνο με τα μισά χρήματα, ενώ θυμίζουμε πώς με νίκη μπαίνουν στα ταμεία του συλλόγου άλλα 200.000 ευρώ και με ισοπαλία 100.000. Σημειωτέον, πώς ο "Δικέφαλος" έχει ήδη σιγουρέψει τα 200.000 ευρώ από την εξασφάλιση της συμμετοχής του στη φάση των "32".

Από χθες, όμως, υπάρχει και ένα επιπλέον κίνητρο που δείχνει ξεκάθαρα ποιος είναι ο ψυχισμός των οπαδών του ΠΑΟΚ. Θέλουν την ομάδα τους πρώτη στον όμιλο για να υπάρχουν πιθανότητες να κληρωθεί με τη Γιουβέντους ή ακόμη και με την Πόρτο. Με άλλα λόγια, η νοοτροπία που εκφράζει ο προπονητής της ΑΖ λέγοντας πώς "δεν θεωρώ πολύ σημαντική την πρωτιά" είναι κάτι "ξένο" στη φιλοσοφία του συλλόγου και του κόσμου και είναι πολύ δύσκολο να το δεχόταν ο κόσμος του.

Με Κωνσταντινίδη κόντρα στα δεύτερα των Ολλανδών

Δεν έχει μόνο η Άλκμααρ ελλείψεις στο αποψινό ματς. Υπάρχουν απουσίες, αναγκαστικές λόγω τραυματισμών, και από τον ΠΑΟΚ. Ο Στέφενς αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον Τζαβέλλα που αισθάνθηκε βαρύ τον προσαγωγό του. Ακόμη, είναι γνωστά τα προβλήματα των Νίνη και Λόρενς, ενώ στα πλάνα του δεν είναι και ο Σπυρόπουλος, αφού δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA, αλλά και ο Γκαρσία που πήρε άδεια και βρέθηκε στην Ισπανία.

Αντίθετα, ο Ολλανδός τεχνικός αποφάσισε να πάρει μαζί του τον 18χρονο μεσοεπιθετικό Στέλιο Πόζογλου, που ίσως τον χρησιμοποιήσει αν το επιτρέψει η εξέλιξη του αγώνα. Συνολικά, η αποστολή αποτελείται από 20 παίκτες και συγκεκριμένα τους:  Γλύκο, Γιακουμή, Κίτσιου, Σκόνδρα, Κατσικά, Λίνο, Κατσουράνη, Βίτορ, Κωνσταντινίδη, Λάζαρ, Τζιόλη, Λούκας, Στοχ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη, Νέτσιντ, Ολίσε, Γεωργιάδη, Πόζογλου.

Σε καμία περίπτωση, βέβαια, το απουσιολόγιο του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να φθάσει σε αριθμό ονομάτων αυτό της Άλκμααρ, καθώς ο Ντικ Άντβοκατ επέλεξε να "κόψει" από την αποστολή οκτώ βασικούς παίκτες και συγκεκριμένα τους: Φίρχεβερ, Ματίας Γιόχανσον, Μάρτενς, Μπέερενς, Γκουβελέου, Ορτίθ, Ελμ, Χένρικσεν, ενώ τους λίγους έμπειρους που πήρε μαζί του θα τους κρατήσει αρχικά στον πάγκο (με εξαίρεση τον Γκουντέλι).

Αναλυτικά η αποστολή των Ολλανδών, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα: Εστέμπαν, Ντε Βίντερ, Γκόρτερ, Ρέινερ, Λαμ, Βούιτενς, Χαπς, Χοεντ, Γκούντελι, Οβερτουμ, Οβεριμ, Χέι, Γκούντουμντσον, Αρον Γιόχανσον, Μπέργκχουις, Σόουζα, Αβντιτς.

Ποια είναι τα πλάνα των δύο προπονητών για την ενδεκάδα;

Ο Χουμπ Στέφενς σκέφτεται πολύ σοβαρά να παρατάξει μία ομάδα βασισμένη στο 4-3-3, χρησιμοποιώντας ως τρίτο μέσο των Δημήτρη Κωνσταντινίδη (πέρυσι διακρίθηκε ως δεξί μπακ και φέτος έχει αγωνιστεί λίγο) για να δώσει ταχύτητα στη μεσαία γραμμή. Με αυτή την επιλογή, θα μείνει στον πάγκο ο Σαλπιγγίδης και η ενδεκάδα θα διαμορφωθεί ως εξής: Ο Γλύκος θα είναι κάτω από την εστία και στην άμυνα η τετράδα Κϊτσιου (δεξιά), Κατσουράνης, Βίτορ και Λίνο (αριστερά). Στα χαφ πλην του Κωνσταντινίδη θα υπάρχουν και οι Τζιόλης, Λάζαρ (σε πιο επιθετικό ρόλο), Λούκας (δεξιά) και Στοχ θα κινούνται στα άκρα, ενώ ο Αθανασιάδης θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Από την άλλη, ο Άντβοκατ θα παρουσιάσει ένα άκρως νεανικό σύνολο. Ο Ντε Βίντερ θα είναι ο τερματοφύλακας, με τους Ρέινεν, Λαμ, Χουντ και Χαπς στην άμυνα. Αμυντικός μέσος θα είναι ο Οβερτόομ, δεξιά του θα κινείται ο Γκουντέλι, αριστερά ο Γκόρτερ, ενώ την τριάδα της επίθεσης θα συνθέσουν ο Λιούις (δεξιά), ο Μπερχούις (αριστερά) και ο Αβντιτς στην κορυφή.Ο Βέλγος τερματοφύλακας-που έχει θητεία σε μικρότερες ομάδες πρώτης κατηγορίας της Ολλανδίας και ο 18χρονος στόπερ Χουντ θα κάνουν ντεμπούτο με την φανέλα της ΑΖ σε επίσημο παιχνίδι.

Άγγλος ασφαλιστής στην Τούμπα

Ενδιαφέρουσα είναι και η επιλογή της UEFA για τη διαιτητικό τιμ της αναμέτρησης, καθώς το ματς θα σφυρίξει ο 28χρονος ασφαλιστής, Μάικλ Ολιβερ. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Στούαρτ Μπαρτ και Ντάρεν Ινγκλαντ, τέταρτος διαιτητής ο επίσης Αγγλος Γκάρι Μπέσγουικ, ενώ επιπλέον διαιτητές οι Αντονι Τέιλορ και Τζόναθαν Μος.Ο Όλιβερ Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της αγγλικής διαιτησίας. Το 2010, σε ηλικία 25 ετών, διαιτήτευσε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ (ο νεότερος που το έχει καταφέρει), ενώ είναι διεθνής από το 2009!Παρατηρητής της UEFA ορίστηκε ο Μισέλ Πραλόνγκ από την Ελβετία και παρατηρητής διαιτησίας ο Μανουέλ Λόπεθ Φερνάντεθ από την Ισπανία.

Γεμάτη Τούμπα, με "καμπανάκι" από την UEFA

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δείχνει ενδιαφέρον για να βρεθεί στην Τούμπα, παρά το γεγονός ότι επικρατεί πολύ κρύο αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη και η ώρα είναι απαγορευτική για τους φίλους της ομάδας από την επαρχία. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ευελπιστούν ότι οι κερκίδες θα έχουν ικανοποιητική πληρότητα. Στη θύρα 8 του γηπέδου θα βρεθούν και περίπου 200 οπαδοί της Άλκμααρ (αυτή την εκτίμηση εξέφρασαν στους αξιωματούχους της UEFA οι παράγοντες της ΑΖ), ενώ άλλοι περίπου 70 (χορηγοί κυρίως) θα δουν το ματς από τα επίσημα.Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται μέχρι την ώρα έναρξης του αγώνα και οι τιμές τους είναι οι εξής:

Θύρα 1: 50 ευρώ, θύρες 2 και 3: 30 ευρώ, θύρες 5 και 6: 20 ευρώ, θύρες 4, 4α, 7 και 7α: 15 ευρώ, VIP 3ου: 120 ευρώ και VIP 4ου: 80 ευρώ.

Πάντως, για όσους τελικά βρεθούν στην Τούμπα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει τον κίνδυνο "καμπάνας" από την UEFA που έχει σε επιτήρηση τον ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (12.12, 22.05) για την έκτη αγωνιστική του Europa League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη ΑΖ Αλκμααρ εφιστά την προσοχή στους φίλους της που θα βρεθούν στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ παραμένει υπό την επιτήρηση της UEFA και το παραμικρό επεισόδιο εντός ή εκτός του γηπέδου, η παραμικρή αντιαθλητική συμπεριφορά, ιδιαίτερα τη χρήση ή/και ρίψη πυρσών, βεγγαλικών, κροτίδων ή άλλων αντικειμένων, η παραμικρή χρήση λέιζερ, η ανάρτηση οποιουδήποτε πανό με περιεχόμενο πολιτικό, υβριστικό, ρατσιστικό και οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη συμπεριφορά ενδέχεται να ζημιώσει τον σύλλογο.

Ο ΠΑΟΚ μετά την περυσινή τιμωρία από την UEFA, απειλείται με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό.Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν για το κοινό στις 20.00, ο έλεγχος θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός και τα μέτρα ασφαλείας αυξημένα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρακαλεί τους φίλους του Δικεφάλου που θα τοποθετήσουν πανό στις εξέδρες του γηπέδου να έρθουν στην Τούμπα μιάμιση ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης προκειμένου η σχετική διαδικασία να ολοκληρωθεί τουλάχιστον μία ώρα πριν τη σέντρα και να μην υπάρξει πρόβλημα με τον παρατηρητή της UEFA".

Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...