Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

"Καθάρισε" η ΑΕΚ, 1-0 στη Σκωτία


"Καθάρισε" ουσιαστικά η ΑΕΚ την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, παρόλο που θα μπορούσε να είχε νικήσει με μεγαλύτερο σκορ από το τελικό 1-0, με το οποίο επικράτησε εντέλει της Νταντί Γιουνάιτεντ στη Σκωτία. Λογικά, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την πρόκριση, μια και η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι... μέρα με τη νύχτα!

Η ΑΕΚ -που διατήρησε και τη συντριπτική παράδοση που έχει σε βάρος των σκοτσέζικων ομάδων- πήρε εξ αρχής τον έλεγχο, δείχνοντας πέρα από κάθε έλεγχο ότι είναι τουλάχιστον μια ταχύτητα πάνω από την Νταντί, η οποία βασιζόταν απλώς και μόνο στη φιλοτιμία και τη δύναμη των παικτών της. Χωρίς να απειλείται σχεδόν καθόλου από την αντίπαλό της που είχε μια εντελώς ανούσια κατοχή, η "Ένωση" έδειχνε ικανή να βάλει γκολ ανά πάσα στιγμή. Το πέτυχε νωρίς (11΄) και στη συνέχεια απλώς το προστάτευσε, ενώ θα μπορούσε εύκολα να διευρύνει το σκορ.

Φάσεις και γκολ

11΄: ΓΚΟΛ! Ωραίος συνδυασμός των παικτών της ΑΕΚ, ο Σκόκο βρίσκει τον Τζεμπούρ που με προβολή στην κενή εστία γράφει το 0-1

14': Μετά από σέντρα του Γκουντγουίλι, ο Ντέιλι πιάνει την κεφαλιά αλλά αστοχεί.

50': Ο Λεονάρντο σουτάρει έξω από την περιοχή και ο Πέρνις μπλοκάρει, με δύο προσπάθειες, στη δεξιά του γωνία

57': Μετά από ωραία σέντρα του Λαγού, ο Λεονάρντο πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Πέρνις μπλοκάρει

83': Ο Γιάχιτς προσπαθεί να διώξει, η μπάλα κοντράρει σε αντίπαλο και στρώνεται στον Ντέιλι, που από καλή θέση μέσα στην περιοχή αστοχεί.

Το φιλμ του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡΣ: 11' Τζιμπούρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάριο Στραχόνια (Κροατία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 18' Κόνγουεϊ, 50' Μπουαμπέν - 31' Σκόκο, 41' Λυμπερόπουλος', 74' Μάκος, 84' Δέλλας
ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Περνίς, Ντίλον, Ντίξον, Κένεθ, Γουότσον, Ρόμπερτσον (81' Κανταμαρτέρι), Μπουαμπέν, Γκομίς, Κόνγουεϊ, Γκουντγουίλι, Ντέιλι.
ΑΕΚ: Σάχα, Γιάχιτς, Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας, Καφές, Μάκος, Λεονάρντο (71' Μπερνς), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Τζιμπούρ (82' Ντιόπ).
protothema.gr
 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...