Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Μισή... πρόκριση ο ΠΑΟΚ, 1-0 τη Φενέρ

PAOK - olympiakos 1-0Image by Jorge-11 via FlickrΤο πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έκανε ο ΠΑΟΚ, με τη σπουδαία νίκη που πέτυχε στην Τούμπα επί της Φενέρμπαχτσε με 1-0. Μια νίκη που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη σε έκταση, ενώ ο "Δικέφαλος" αναγκάστηκε -αδίκως- να παίξει με δέκα παίκες για πάνω από μισή ώρα.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά εξ αρχής και παίζοντας πολύ με τις πτέρυγες (με Λίνο, Βιεϊρίνια από αριστερά και Μπουσαϊντί κυρίως από δεξιά) δημιουργούσαν συχνά προβλήματα στους Τούρκους, οι οποίοι ήταν φλύαροι και ουσιαστικά ακίνδυνοι. Πέρα από το γκολ του Βιεϊρίνια στο 19΄, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα ακόμα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στη φάση της μεγάλης ευκαιρίας του Μουσλίμοβιτς.

Η ελληνική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες νωρίς στο β' μέρος (57΄), λόγω παρατραβηγμένης δεύτερης κίτρινης κάρτας που έδειξε ο Γερμανός διαιτητής στον Βιτόλο. Λογικό ήταν, μετά απ' αυτό, ο ΠΑΟΚ να οπισθοχωρήσει και η Φενέρ να πιέσει. Παρόλα αυτά ο "Δικέφαλος" ήταν η ομάδα που θα μπορούσε -και θα έπρεπε- να πετύχει ένα ακόμα γκολ (με την απίστευη ευκαιρία του Παπάζογλου στο 91΄), ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κρέσιτς κράτησε με σπουδαία απόκρουσε σε τετ α τετ τη μεγάλη νίκη.

Φάσεις και γκολ

19΄: ΓΚΟΛ! Σκόρερ ο Βιεϊρίνια με μονοκόματο βολέ μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Μπουσαϊντί από τα δεξιά και ασθενή απόκρουση της τουρκικής άμυνας... 1-0

26': Εξαιρετική πάσα του Γκαρσία στην πλάτη της άμυνας στον Βιεϊρίνια, το ψηλοκρεμαστό πλασέ του οποίου όμως δεν βρίσκει στόχο

45'+1: Ο Μουσλίμοβιτς απέφυγε και τον Βολκάν, αλλά ο Ιλχάν με υπερένταση κατόρθωσε να αποκρούσει την μπάλα πριν περάσει ολόκληρη την γραμμή του τέρματος

52': Εξαιρετική επέμβαση του Κρέσιτς σε φάουλ του Σαχίν

91': Από σέντρα του Λίνο και κεφαλιά πάσα του Βιεϊρίνια, ο Παπάζογλου μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής, χάνει απίστευτη ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Το φιλμ του αγώνα





ΣΚΟΡΕΡ: 19' Βιεϊρίνια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνουελ Γκράφε (Γερμανία).

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 57' Βιτόλο (δεύτερη κίτρινη).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51' Βιτόλο, 73' Ίβιτς - 5' Ερκίν, 27' Σεντούρκ, 74' Αντρέ Σάντος.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (86' Παπάζογλου), Ίβιτς (78' Φιλομένο), Μουσλίμοβιτς (60' Σορλέν).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Βολκάν, Γκονούλ, Αντρέ Σάντος, Λουγκάνο, Ιλχάν, Μπαρόνι, Σαχίν (80' Ουνάλ), Τοπούζ, Ερκίν (70' Οζέρ), Άλεξ, Σεντούρκ (46' Νιάνγκ).
protothema.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...