Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Στο 93΄ο Άρης νίκησε και πήρε την μισή πρόκριση !

Με γκολ του Ρουίθ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Άρης πέτυχε νίκη - "χρυσάφι" στο Χαριλάου επί της Αούστρια Βιέννης στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ήταν μια νίκη που διακούνταν απόλυτα η ελληνική ομάδα, που -μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο- έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο στην επανάληψη και, νικώντας και τον... καύσωνα- πήρε τελικά το σκορ που θεωρείται ίσως το... καλύτερο σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες!

Ο Άρης μπήκε νωθρά στο γήπεδο και γενικά στο πρώτο ημίχρονο δεν φάνηκε παρά ελάχιστα επικίνδυνος, σε αντίθεση με τους Αυστριακούς που απείλησαν ουκ ολίγες φορές τον Σηφάκη. Ο τελευταίος, εξάλλου, ήταν και η μοναδική αιτία που η ελληνική εστία δεν παραβιάστηκε στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη -και ειδικά μετά το 60΄- οι "κίτρινοι' ανέβασαν κατακόρυφα στροφές, άρχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη!

Φάσεις
και γκολ
2': Ο Σηφάκης αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Τζουν έξω από την περιοχή.

11': Κάθετη μπαλιά για τον Λιντς, που προσπερνάει και τον Σηφάκη και ετοιμάζεται να σκοράρει σε κενή εστία -πριν υποδειχθεί (λανθασμένα) οφσάιντ από τον βοηθό

15': Ο Λιντς κλέβει την μπάλα από τον Οριόλ στα δεξιά και φτάνει σε θέση τετ α τετ με τον Σηφάκη, όμως το πλασέ που επιχειρεί -από πλάγια θέση- αποκρούεται με το σώμα από τον Έλληνα γκολκίπερ.

22': Ο διαιτητής καλεί... τάιμ άουτ για να δροσιστούν οι 22 παίκτες από τη φοβερή ζέστη που επικρατεί!

35': Σε υποδειγματική αντεπίθεση της Αούστρια, ο Μπάουμγκαρτλινγκερ βγάζει τετ α τετ με τον Σηφάκη τον Γιουν, όμως το δυνατό πλασέ του τελευταίου βρίσκει και πάλι σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Άρη, που αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ

44΄: Επικίνδυνο σουτ του Λιντζ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα ελάχιστα άουτ.

48΄: Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, με την κεφαλιά του ολομόναχου Μίσελ με περνάει άουτ.

54': Ο Λιντς στρώνει στον Γιουν που πιάνει ανενόχλητος το μονοκόμματο σουτ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα "γλείφει" το αριστερό δοκάρι 

55': Από γύρισμα του Χαβίτο, το πλασέ του Τσέζαρεκ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν βρίσκει στόχο.

70΄: Ωραία προσπάθεια και πλασέ του Κόκε η μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

73΄: Φαλτσαριστό σουτ του Ρουίθ, με υπερένταση ο Λίντνερ διώχνει.

78': Ο Μαργκράιτερ προλαβαίνει και διώχνει την μπάλα σε κεφαλιά του Κόκε, ενώ ο Χαβίτο καραδοκούσε στην κενή εστία.

90'+3 ΓΚΟΛ! Από βαθιά μπαλιά του Μίσελ, ο Κόκε πιάνει την πρώτη κεφαλιά και ο Ρουίς με προβολή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

ΣΚΟΡΕΡ: 90+3΄ Ρουίθ
ΔΟΚΑΡΙΑ: 70' Κόκε.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαξίμ Λαγιούσκιν (Ρωσία).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 21' Κλάιν, 63' Μπαουμγκάρτλινγκερ, 86' Χλίνκα, 90' Σουμάχερ.
 
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Οριόλ, Μίσελ, Χαβίτο, Τσεσνάουσκις (60' Μενδρινός), Ναφτί, Τόχα (78' Πρίττας), Τσέζαρεκ (63' Ρουίθ), Κόκε.
ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ: Λίντνερ, Σούτνερ, Μαργκράιτερ, Ντράγκοβιτς, Βόρισεκ, Λιντλ (71' Λέοβατς), Μπαουμγκάρτλινγκερ, Χλίνκα, Κλάιν, Λιντζ (90' Σουμάχερ), Τζουν (80' Στάνκοβιτς).
PROTOTHEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...