Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Νέα φιλοσοφία με Σάντος η Εθνική


Νέο αγωνιστικό πρόσωπο θα παρουσιάσει η Εθνική με τον Φερνάνδο Σάντος στον πάγκο. Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα ενόψει του φιλικού με τη Σερβία στις 11 Αυγούστου, αποκάλυψε ότι θα παρατάσσει την Ελλάδα με σύστημα 4-4-2 με ρόμβο, στο πρότυπο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας, ενώ θα καταργήσει το μαν του μαν στην άμυνα.

«Στο παιχνίδι με τη Σερβία θα δοκιμάσουμε το 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, ένα σύστημα που μέχρι τώρα δεν έχει εφαρμοστεί στην ομάδα. Οι επιλογές των παικτών έγιναν με βάση αυτήν την τακτική που θα ακολουθήσουμε εναντίον των Σέρβων και θα δούμε πως θα ανταποκριθούν οι παίκτες» είπε ο Σάντος που θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής και πρόσθεσε: «Στο μυαλό μας έχουμε και το 4-3-3 σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι υπάρχει δυσκολία προσαρμογής».

Ο Σάντος τόνισε πως θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός να μην υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των γραμμών και επισήμανε ότι θέλει να περάσει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία στον τρόπο που θα αμύνεται η ομάδα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να παίξουμε ξανά με τρεις στόπερ ή με μαν του μαν, ακόμα και αν έχουμε για αντιπάλους τον Μέσι ή τον Πελέ. Στην άμυνα θα αγωνιζόμαστε με ζώνη και πρέσινγκ χωρίς μαν του μαν, ενώ οι επιθέσεις μας θα είναι κατά 80% οργανωμένες και κατά 20% γρήγορες και ξαφνικές» είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος κόουτς και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι παίκτες θα αφομοιώσουν αυτά που θα τους ζητήσει.

Ερωτηθείς για τις επιλογές του, ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε ότι κάλεσε παίκτες που βρίσκονται σε αγωνιστικό ρυθμό, έχουν συμμετάσχει σε φιλικά με τις ομάδες τους και βρίσκονται σε υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας από κάποιους άλλους. Αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που ήταν στη μουντιαλική ομάδα και δεν κλήθηκαν, τόνισε ότι η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή και ότι είναι στο χέρι τους να επιστρέψουν.

Για τα νέα πρόσωπα που κλήθηκαν, τους Μαρίνο, Γκέντσογλου και Γ. Παπαδόπουλο, ο Σάντος είπε: «Βάζουμε νέο αίμα στην ομάδα και θέλουμε να διαπιστώσουμε αν μπορούν να ανταποκριθούν στια απαιτήσεις της Εθνικής και στη νέα φιλοσοφία που θέλουμε να περάσουμε.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κόουτς της Ελλάδας είπε: «Ανάλογα με τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίζουμε θα καταστρώνουμε και τα πλάνα μας για την τακτική. Όταν θα παίζουμε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα, θα πραγματοποιούμε λιγότερες επιθέσεις συγκριτικά με αυτές που θα επιχειρούμε όταν θα αγωνιζόμαστε εναντίον μιας υποδεέστερης. Άλλωστε και η Ίντερ στα ημιτελικά και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έπαιξε φουλ επίθεση».

Ο Σάντος αποκάλυψε επίσης ότι προτίθεται να δημιουργήσει μια δεύτερη Εθνική ομάδα για παίκτες που δεν αγωνίζονται στις Ελπίδες και είναι κάτω των 23.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...