Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Στη Σλοβενία ανατέθηκε και επισήμως το Ευρωμπάσκετ του 2013

Επικυρώθηκε την Κυριακή με ομόφωνη απόφαση στο Μόναχο, από το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA Europe), η ανάθεση της διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ 2013 των ανδρών στη Σλοβενία.

Η σλοβενική ομοσπονδία υπήρξε μοναδική υποψήφια (απέσυρε νωρίτερα τη δική της η Ιταλία) και ουσιαστικά απέμεναν μόνο τα τυπικά για την ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τους Σλοβένους.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που το Ευρωμπάσκετ των ανδρών θα φιλοξενηθεί στη Σλοβενία που θα πάρει τη σκυτάλη από τη Λιθουανία (2011). Σε πέντε κλειστά γήπεδα προγραμματίζουν να φιλοξενήσουν τους αγώνες το καλοκαίρι του 2013 οι Σλοβένοι.

Ο υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού της Σλοβενίας, Ιγκόρ Λούκσιτς δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη και ιστορική για τη Σλοβενία. Το Ευρωμπάσκετ του 2013 αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός που θα διοργανώσουμε στο εγγύς μέλλος. Θα έχει μεγάλη επίδραση στην οικονομία, τον τουρισμό, τον αθλητισμό για πολλά πολλά χρόνια».

Ο πρόεδρος της FIBA Europe Όλαφορ Ράφνσον κατέθεσε: «Επισκέφτηκα τρεις φορές τη Σλοβενία αυτή τη χρονιά. Μου αρέσουν οι άνθρωποι της, μου αρέσει το μπάσκετ της και οι φίλαθλοί της. Συγχαρητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου».

Ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Ναρ Ζανολίν, τόνισε: «Θέλω να δώσω έμφαση στο γεγονός πως το μπάσκετ στη Σλοβενία αποτελεί το κορυφαίο ομαδικό αθλημα. Χρειάστηκε σκληρή δουλειά, αλλά στο τέλος καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, κάτι που αποδεικνύει η ομόφωνη απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο της FIBA Europe σήμερα. Το Ευρωμπάσκετ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην Ευρώπη μετά το Euro στο ποδόσφαιρο και ανυπομονούμε για μία υπερ- διοργάνωση με 24 ομάδες.»

Τέλος, ο πρόεδρος της σλοβενικής ομοσπονδίας, Ρόμαν Βόλτσιτς υποσχέθηκε: «Η Σλοβενία αξίζει αυτή τη διοργάνωση και θα κάνουμε τα πάντα για να είναι η καλύτερη»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...