Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Θριαμβευτής στο Χάρκοβο ο Ολυμπιακός

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Europa League είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποχρέωσε σε ήττα την Μέταλιστ στο Χάρκοβο με 1-0.
Το παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους» ήταν καρμπόν στις συνθήκες, στα δεδομένα και στην εξέλιξη με το διπλό στη Μόσχα επί της Ρούμπιν Καζάν. Και πάλι η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να ανταποκριθεί στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν αυτή την περίοδο στην Ουκρανία, αντιμετώπιζε ομάδα από το πρώην σοβιετικό μπλοκ και μπόρεσε να πάρει τη νίκη χάρη σε γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης.
Ακόμα και ο σκόρερ ήταν ο ίδιος για το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Νταβίντ Φουστέρ ήταν εκείνος, που ξανά σε ρόλο κρυφού φορ, χτύπησε επτά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους και με κοντινή προβολή πέτυχε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του.
Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως ο Ολυμπιακός δεν ήταν συνολικά το ίδιο καλός με τη Μόσχα, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Οι Ουκρανοί μπορεί να πίεσαν ασφυκτικά στο πρώτο ημίχρονο και να είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, όμως ήταν τελείως ανούσιοι στην τελική τους προσπάθεια, ενώ η άμυνα των «ερυθρολεύκων» έδειχνε απροσπέλαστη.
Ο Μπάλαζ Μέγιερι δεν χρειάστηκε να επέμβει ούτε μια φορά και μετά το 0-1 τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό. Οι ποδοσφαιριστές του έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, αλλά παράλληλα έκλεισαν και τους τελευταίους κενούς διαδρόμους προς την εστία τους.
Το αποτέλεσμα ήταν οι Ουκρανοί να «βραχυκυκλώσουν» τελείως και στο τέλος με το… λάτιν ταπεραμέντο τους (αφού τα περισσότερα μέλη της ομάδας είναι Βραζιλιάνοι και Αργεντινοί) να εκνευριστούν. Στο 82’ ο Εντμάρ έκανε δολοφονικό τάκλιν στον Γιάννη Μανιάτη και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, η οποία «σφράγισε» τη νίκη του Ολυμπιακού.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...