Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ώρα ημιτελικών στη Σύρο

Την Πέμπτη οι τέσσερις ημιφιναλίστ ξεκουράστηκαν, αλλά την Παρασκευή θα μπουν και πάλι στη "μάχη" των ημιτελικών.

Ο Παναθηναϊκός, μετά την εντυπωσιακή νίκη επί του Άρη, είναι τυπικά γηπεδούχος στον πρώτο ημιτελικό (17:00), με αντίπαλο τη Λαμία, που άφησε εκτός συνέχειας τον οικοδεσπότη Φοίνικα Σύρου.

Η νίκη των "πρασίνων" στον προημιτελικό αποδείχθηκε πύρρειος, καθώς έχασε μέχρι το τέλος της σεζόν τον Ιβάν Κόλεφ, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο μετακάρπιο στην προτελευταία φάση του αγώνα.

Πέραν αυτού, πιθανότατα απών από τον ημιτελικό με τη Λαμία θα είναι και ο Στέλιος Πιπέργιας, που αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στη μέση, αλλά η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Στα θετικά για την ομάδα του Δημήτρη Καζάζη είναι η άφιξη του Σωτήρη Πανταλέοντα στο νησί, καθώς ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και ίσως να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.

Από την άλλη, η Λαμία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και με ανεβασμένη διάθεση και ψυχολογία μετά τη σπουδαία νίκη επί του γηπεδούχου Φοίνικα, ετοιμάζεται για τελικό, καθώς έχει ξεκάθαρα τον τίτλο του φαβορί κόντρα στο "τριφύλλι".

Ο πολυαναμενόμενος αγώνας διεξάγεται στις 19:30, με τον Ηρακλή να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, σε έναν πρόωρο τελικό.

Ο "γηραιός" ήταν η μοναδική ομάδα που ξεμπέρδεψε στον προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ με 3-0 και σαφώς είναι πιο ξεκούραστοι οι παίκτες του ενόψει της αναμέτρησης με τους "ερυθρόλευκους".

Ο Σωτήρης Δρίκος έδωσε την Τετάρτη λίγο χρόνο συμμετοχής στον Ρολάντο Ντεσπέιν και ο Κουβανός έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κάτι που σημαίνει πως θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στα πλάνα του προπονητή του και για τον ημιτελικό.

Τα πράγματα στον Ολυμπιακό είναι διαφορετικά, καθώς η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη αγωνίστηκε αργά, ενώ αναγκάστηκε να φτάσει μέχρι το 5ο σετ κόντρα στον Παμβοχαϊκό, προκειμένου να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Σαφώς και οι παίκτες του έχουν καταναλώσει περισσότερες δυνάμεις, αλλά η ανατροπή επί της ομάδας του Βραχατίου, τους δίνει ένα ψυχολογικό αβαντάζ και την πεποίθηση ότι ακόμα και να... στραβώσει το ματς με τον Ηρακλή, θα μπορέσουν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα για μία ακόμα ανατροπή.

Θυμίζουμε ότι ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου (21:00) με τηλεοπτική κάλυψη από το ΟΤΕ Sport.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...