Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Ελλάδα, έτοιμη για Βραζιλία, 3-2 τη Νορβηγία!

Πάρα πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Ελλάδα στο «Ούλεβαλ» της Νορβηγίας επικρατώντας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με 3-2.

Η εποχή του Euro 2012 ανήκει στο παρελθόν. Μετά την πολύ καλή πορεία της Ελλάδας στα γήπεδα της Πολωνίας όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, καλούνταν να αποδείξει πως είναι έτοιμη για ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού. Μοναδικός της στόχος είναι η πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014 και το πρώτο της δυνατό τεστ, ήταν απέναντι στη Νορβηγία εκτός έδρας.

Εκεί όπου οι Σκανδιναβοί πάντα δείχνουν πολύ καλό πρόσωπο και καμία ομάδα δεν περνάει εύκολες ώρες. Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος όμως, μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας από νωρίς πως είναι το αφεντικό της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να φύγει με μία σημαντική νίκη ψυχολογίας με 3-2.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε με εντυπωσιακό τρόπο και στο 7’ ο Βασίλης Τοροσίδης αφού χόρεψε τους αμυντικούς της Νορβηγίας, έκανε τη σέντρα – σουτ με τον Γιάρσταϊν να κάνει λάθος και να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ. Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τους Έλληνες, ήρθε και δεύτερο τέρμα.

Ύστερα από στημένη φάση, ο Τοροσίδης, βρήκε μόνο του τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα μας για τη νίκη.

Με το δεύτερο τέρμα της Ελλάδας, η Νορβηγία βγήκε στην επίθεση για να μπορέσει να μειώσει άμεσα και να μπει ξανά στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος. Κάτι που έγινε κιόλας. Μετά από σουτ του Ρίισε, η μπάλα κόντραρε για να καταλήξει στον Χάνγκελαντ ο οποίος με νέο σουτ, είδε την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα του Ορέστη Καρνέζη για το 2-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στη συνέχεια, ο Φορτούνης απέτυχε σε τετ α τετ να κάνει το 3-1, με τον Αμπντελάουε στη συνέχεια της φάσης και μετά από αντεπίθεση με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Στην επανάληψη, η Ελλάδα μπήκε με τον ίδιο τρόπο και κατάφερε να χάσει αρκετές ευκαιρίες με τον Κώστα Μήτρογλου και να πάρει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού στο 49’ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ έχασε την ευκαιρία να πετύχει το πρώτο του τέρμα, κάτι που έγινε στο 55’ όμως, όταν εξαπέλυσε τον κεραυνό από τα πλάγια χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης.

Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε στο 75’ από τον Τζον Άρνε Ρίισε. Ο Νορβηγός που έφτασε τις 104 συμμετοχές και ισοφάρισε ρεκόρ που κρατούσε από το 1962, με ωραίο σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το 3-2 που έμεινε μέχρι τέλους, χωρίς οι δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για άλλο γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...