Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: ΟΦΗ - Πανθρακικός 1-1


Ο ΟΦΗ ήταν αντιμέτωπος με την τρίτη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα, όμως τελικά η τύχη του έκλεισε το μάτι και γλίτωσε από τα χειρότερα...

Οι Κρητικοί δεν έπαιξαν καθόλου καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, παρουσίασαν το κακό πρόσωπο των τελευταίων αγώνων, όμως όσο άτυχοι ήταν με τον Λεβαδειακό, τόσο τυχεροί ήταν σήμερα.

Ο σαφώς καλύτερος Πανθρακικός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με γκολ από πέναλτι του Βαϊρουά, όμως το μεγάλο λάθος του ήταν πως οπισθοχώρησε πολύ και τελικά το πλήρωσε στο 90'.

Οι δύο από τις τρεις αλλαγές του Νίκου Αναστόπουλο τον δικαίωσαν, αφού ο ένας δημιούργησε και ο άλλος πέτυχε το γκολ. Συγκεκριμένα, ο Ζορμπάς σέντραρε, ο Περογαμβράκης σκόραρε με κεφαλιά ψαράκι και έτσι ο ΟΦΗ πήρε βαθμό μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανθρακικός συνεχίζει την ανοδική του πορεία και αποδεικνύει πως μπορεί να σωθεί σχετικά νωρίς αν συνεχίσει να παρουσιάζει το καλό του πρόσωπο. Δεν είναι τυχαίο πως έχουν οι Θρακιώτες μετρούν 4 ματς αήττητοι (2 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Μ' αυτό το αποτέλεσμα, ΟΦΗ και Πανθρακικός εξακολουθούν να έχουν τους ίδιους βαθμούς (14) μετά από 13 αγωνιστικές.

ΟΦΗ και Πανθρακικός μπορεί να είχαν την ίδια βαθμολογική συγκομιδή πριν το αγώνα (13 βαθμούς σε ισάριθμα ματς), όμως οι πορείες του ήταν εντελώς διαφορετικές στα τελευταία ματς. Ο μεν ΟΦΗ μετρούσε 2 ήττες στα τελευταία ματς, ενώ οι Ακρίτες ήταν τρία ματς αήττητοι (2 νίκες και 1 ισοπαλία). Και οι δύο πάντως ήθελαν διακαώς τη νίκη για να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο "Παπ" βρήκε το δοκάρι

Οι ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως είναι σε πολύ καλή φόρμα το τελευταίο διάστημα και δεν άργησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Γουναρίδη. Οι Θρακιώτες είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή τους και στην επίθεση απειλούσαν κυρίως με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς έμελλε να ήταν και η καλύτερη του ημιχρόνου, με τον "Παπ" να παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται.

Από 'κει και πέρα, οι Κρητικοί προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μπροστά από τα αντίπαλα καρέ, αλλά εκτός από δύο κεφαλιά του Θανάση Παπάζογλου (11', 14') δεν έδειξαν τίποτα το ιδιαίτερο και επιθετικά είχαν μεγάλο πρόβλημα. Όχι πως ο Πανθρακικός ήταν σε πολύ καλύτερη μέρα, όμως κάποιες με τον Παπαδόπουλο και τον Βαϊρουά είχε επικίνδυνες φάσεις και έδειχνε πιο ζωντανός. Για να καταλάβατε την εικόνα του αγώνα, το πρώτο και μοναδικό σουτ στο ημίχρονο που δεν κατέληξε εκτός εστίας, έγινε στο 45' με εκτέλεση φάουλ του Βερόν. Συνεπώς 0-0 στο ημίχρονο.

Ο Βαϊρουά εκτέλεσε τον ΟΦΗ (0-1)

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν ίδιο, με τον ΟΦΗ να παρουσιάζει το ίδιο άσχημο πρόσωπο και τον Πανθρακικό να προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα δεν άργησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Σόουζα ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Μπαϊκαρά, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Βαϊρούα το μετέτρεψε σε γκολ στο 53ο λεπτό.

Οι Κρητικοί πλέον ήταν με την πλάτη στον τοίχο και ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε γρήγορα γρήγορα δύο αλλαγές, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Μάταια όμως. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και πίεζαν ασφυκτικά για την ισοφάριση, όμως δεν έβρισκαν τρόπους να φτάσουν μπροστά από την αντίπαλη. Και έτσι τα λεπτά περνούσαν και το άγχος αυξανόταν.

Ο κόσμος του ΟΦΗ αρχικά αποδοκίμασε τους παίκτες, όμως στη συνέχεια τραγουδούσε προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθειά τους, ούτε αυτό όμως φαινόταν αρκετό και τα λεπτά περνούσαν υπέρ των φιλοξενούμενων. Στο 80', οι Θρακιώτες διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή, όταν ο Μίνγκα μπήκε στην μεγάλη περιοχή και είχε επαφή με τον Γουναρίδη, αλλά ο Ιωαννίδης έδωσε κίτρινη για θέατρο.

Άνεμος αλλαγής (1-1)

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Πανθρακικός θα κρατήσει εύκολα ή δύσκολη τη νίκη, ένα γκολ στο 90' έφερε πανηγυρισμούς στις εξέδρες του "Γεντί Κουλέ" και άλλαξε τα δεδομένα. Ο Ζορμπάς έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, ο Περογαμβράκης έκανε κεφαλιά ψαράκι και το 1-1 ήταν γεγονός. Δύο επιτυχημένες αλλαγές από τον Αναστόπουλο και ένας υπερπολύτιμος βαθμός στο... σακούλι.

Διαιτητής: Κ. Ιωαννίδης

Βοηθοί: Ν. Γεωργαράκος, Α. Ταρανάς

Τέταρτος: Γιάχος

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (55' Ζορμπάς), Παπάζογλου, Ζαχαράκης, Λαμπρόπουλος (81' Περογαμβράκης), Ιωαννίδης (55' Βιτώρος), Σόουζα, Σίσιτς.

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Στάθης, Βαϊρουά (62' Μουναφό), Καστσελάν, Παπαδόπουλος (46' Κυβελίδης), Λουσέρο, Σερφά, Μπαϊκαρά (69' Μίνγκα), Σαρακατσάνος, Λαδάκης, Σκλιοπίδης.

Γκολ: 90' Περογαμβράκης / 53' Βαϊρουά πεν.

Κίτρινες: 16' Ιωαννίδης, 51' Σόουζα, 66' Βερόν, 83' Σίσιτς, 87' Ζορμπάς, 90' Περογαμβράκης / 26' Λουσέρο, 43' Σαρακατσάνος, 80' Μίνγκα, 90+3' Καστσελάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...