Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Σαν σίφουνας πέρασε από το Ρέθυμνο ο ΠΑΟ (83-52) στον προημιτελικό του κυπέλλου

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τα επινίκια των παικτών του Παναθηναϊκού
Ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα στο Ρέθυμνο Aegean να φανεί απειλητικό και με εκρηκτικό τρίτο δεκάλεπτο, άνοιξε… λογαριασμό για τη νέα σεζόν με θρίαμβο. 

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στο πρώτο αγώνα των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας νίκησε με 83-52 στο Ρέθυμνο την ομώνυμη ομάδα και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα μάθει τον αντίπαλο της κατόπιν κλήρωσης που θα κάνει η ΕΟΚ μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της προημιτελικής σειράς.

Οι κάτοχοι του τίτλου επέβαλλαν από την αρχή το παιχνίδι τους, σημειώνοντας σερί 11-0 μετά το αρχικό 4-0 με το οποίο άνοιξαν οι γηπεδούχοι τον αγώνα και διατήρησαν τη διαφορά στα όρια των διψήφιων αριθμών μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στην αρχή της τρίτης περιόδου, η άμυνα στον Χαρτ έγινε ακόμη πιο αποτελεσματική, το Ρέθυμνο έχασε τους επιθετικούς προσανατολισμούς του και με επιμέρους σκορ 24-9 η διαφορά εκτοξεύθηκε για να κλείσει τελικά στο +31 για τους Πράσινους.

«Νομίζω ότι στον σημερινό αγώνα ήμασταν πάρα πολύ σοβαροί. Όπως έπρεπε να είμαστε. Το παιχνίδι με το Ρέθυμνο ήταν σημαντικό γιατί ήταν νοκ άουτ και έκρινε το αν θα συνεχίσουμε στη διοργάνωση του κυπέλλου», σχολίασε μετά το ματς ο Αργύρης Πεδουλάκης που παρά το 83-52 δήλωσε πως η ομάδα του δεν είναι έτοιμη.

«Το πιο σημαντικό στοιχείο της ομάδας μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι. Και αυτήν την φορά ήμασταν. Ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο όπου αναγκάσαμε το Ρέθυμνο να κάνει πολλά λάθη και να πάρουμε εμείς την διαφορά στο σκορ. Ακόμα, όμως δεν είμαστε έτοιμοι και θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι και ομαδικοί. Όλα τα παιδιά θέλουν δουλειά, ειδικά οι νέοι αν και φαίνεται πως βρίσκονται στον σωστό δρόμο».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε και για τη συμμετοχή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην 12αδα και απάντησε: «τον συμπεριλάβαμε στη δωδεκάδα προκειμένου να μπει στο κλίμα της ομάδας. Οι γιατροί θα μας πουν πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί», αλλά εκτιμάται πως θα είναι σε ετοιμότητα για το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος τη Δευτέρα (14/10) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Για το Ρέθυμνο και την απόδοση του στον αγώνα ο προπονητής της ομάδας, Θανάσης Γιαπλές είπε: «Το περιμέναμε το αποτέλεσμα γιατί δεν έχουμε ούτε το βάθος ούτε την εμπειρία να κάνουμε τέσσερα παιχνίδια σε πέντε μέρες, ενώ επίσης η ποιότητα του Παναθηναϊκού δεν επιτρέπει σε κανένα αντίπαλο ν' αντιδράσει ειδικά όταν τεστάρει δυνάμεις για ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά δεν τα καταφέραμε περισσότερο από 20 λεπτά».

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 32-40, 41-64, 52-83

Ρέθυμνο (10/23δίπ., 6/25τρίπ., 14/19β., 23-7ρ., 5ασ., 3κλ., 1κοψ., 18λ.): Χαρτ 18 (3), Καλλινικίδης (1), Κουμπούρας, Αγγελόπουλος 4 (1), Προύιτ 8, Άρμπετ, Καλαμπόκης 2, Κανονίδης, Σίνης, Γκάμπριελ 17 (1), Λάτοβιτς, Αλεξάντερ

Παναθηναϊκός: (24/32δίπ., 8/31τρίπ., 11/12β., 23ασ., 9κλ., 4κοψ., 7λ.) Γιάνκοβιτς 4, Ματσιούλις 8 (2), Μπράμος 9 (1), Κάρι 7 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 6, Σκορδίλης, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 13 (3), Γκιστ 13, Παππάς 11 (1)

***Η δεύτερη δόση των προημιτελικών του κυπέλλου είναι αύριο Τετάρτη (9/10) με τον Πανιώνιο να υποδέχεται (16.00 ΔΤ) τον Κολοσσό Ρόδου και με το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην Πυλαία: ΠΑΟΚ-Άρης (19.00 ΔΤ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...