Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ο απογαλακτισμός του Νίνη και η συναισθηματική φόρτιση

Ο Σωτήρης Νίνης δεν είναι απλώς ένα παίκτης που ανδρώθηκε και αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. 


Επί της ουσίας, μεγάλωσε εντός του προπονητικού κέντρου της Παιανίας καθώς ήταν ένα από τα παιδιά τα οποία φιλοξενούσαν επί χρόνια οι Πράσινοι στους κοιτώνες της ομάδας. 

Γεννήθηκε στη Χειμάρρα της Αλβανίας από βορειοηπειρώτες γονείς, μετακόμισε σε νηπιακή ηλικία στην Ελλάδα και στα 13 του εντάχθηκε στα «φυτώρια» των Πρασίνων, όπου αμέσως ξεχώρισε. Μόλις στα 16 του πραγματοποίησε ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό, όταν ο ισπανός τεχνικός Βίκτορ Μουνιόθ τον πήρε από την ομάδα Νέων και τον έριξε στα βαθιά ενώ λίγο αργότερα ενσωματώθηκε και στην Εθνική Ανδρών καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Προφανώς δεν εξελίχθηκε σε «Ελληνα Μέσι», όπως προϊδέαζε ο εγχώριος αθλητικός Τύπος, ωστόσο η πορεία του στον ποδοσφαιρικό χάρτη, κυρίως με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, υπήρξε αξιοπρόσεκτη. Ο Νίνης αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα των Πρασίνων επί μία εξαετία, στο διάστημα 2007-2012, έχοντας απολογισμό 143 συμμετοχές και 15 γκολ, ενώ υπήρξε ενεργό μέλος της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ.

Ο ντόρος που προκλήθηκε για τον αποκαλούμενο Ελ Νίνιο έφερε στο κατώφλι του αρκετούς ξένους συλλόγους, προτού δελεαστεί από την πρόταση της ιταλικής Πάρμα. Ωστόσο η παρθενική παρουσία του στο απαιτητικό Καμπιονάτο την περασμένη σεζόν δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν και ο ίδιος επιθυμούσε να παραμείνει εκτός συνόρων, δεν βρήκε ανταπόκριση. Ως εκ τούτου, επανεξέτασε το ενδεχόμενο επιστροφής στα πάτρια εδάφη.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προτού συμφωνήσει με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ (απέναντι στον οποίο είχε σκοράρει ένα καταπληκτικό γκολ με φάουλ το 2011), υπήρξε επαφή και με τον Παναθηναϊκό, χωρίς όμως να βρεθεί η «χρυσή τομή». Πλέον, όπως εκμυστηρεύτηκε στο στενό περιβάλλον του, κι ενώ ακόμη ψάχνει τα πατήματά του και μια θέση βασικού στον Δικέφαλο, ανυπομονεί για την επικείμενη αναμέτρηση εναντίον της αγαπημένης του ομάδας, αν και σχολιάζει ότι «δεν θα είναι εύκολο σε συναισθηματικό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...