Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι προπονητές της χρονιάς στο μπάσκετ

Μπορεί στο γήπεδο για σαράντα λεπτά να είναι αντίπαλοι και να τα δίνουν όλα για την ομάδα τους, αλλά έξω από αυτό είναι Κύριοι (με το Κ κεφαλαίο) και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία.


Ο λόγος για τον πρώτο Έλληνα προπονητή που κατέκτησε την Ευρωλίγκα τον Γιώργο Μπαρτζώκα αλλά και τον πρώτο Έλληνα τεχνικό που κατέκτησε πρωτάθλημα Ελλάδος, μετά το 1996 (και τον Γιάννη Ιωαννίδη) τον Αργύρη Πεδουλάκη.


Οι δυο τους είχαν την τιμητική τους το βράδυ της Δευτέρας, μαζί με τον – εορτάζοντα – Φώτη Κατσικάρη (κορυφαίο τεχνικό πέρυσι στο Eurocup) ο οποίος όμως απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους.

Ο σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών μπάσκετ, βράβευσε τα κορυφαία μέλη του για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε πέρυσι, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα στην ομιλία του να απονέμει τα εύσημα τόσο στον αντίπαλό τους στους τελικούς και στα κορυφαία παιχνίδια Αργύρη Πεδουλάκη όσο και στον Φώτη Κατσικάρη για τη δουλειά που έκαναν, δείχνοντας το επίπεδο που έχουν οι Έλληνες προπονητές οι οποίοι δικαίως θεωρούνται από τους καλύτερους στην Ευρώπη και γι΄ αυτό έχουν και ανάλογες προτάσεις. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ανταπέδωσε και σαφώς αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα για τη σχέση αλληλοσεβασμού που μπορούν – και πρέπει – να έχουν και οι δύο μεγάλες ομάδες που κοουτσάρουν οι δύο προπονητές, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Ο ΣΕΠΚ δεν ξέχασε και όλους τους υπόλοιπους Έλληνες προπονητές που είχαν σημαντικές διακρίσεις. Έτσι απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον πρωταθλητή Γεωργίας Γιώργο Κετσελίδη, στον Τζώρτζη Δικαιουλάκο για την πρόκριση της Εθνικής Γυναικών και φυσικά στο Μάνο Μανουσέλη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την Εθνική Παίδων.

Η εκδήλωση της κοπής της πίτας του ΣΕΠΚ είχε και σημεία ιδιαίτερης συγκίνησης, καθώς τιμήθηκαν οι οικογένειες του Γιώργου Αμερικάνου, του Γιώργου Κολοκυθά, του Φίλιππου Συρίγου και του Χρήστου Τζαμάλη, που έφυγαν από τη ζωή του 2013. Όσο για τις τιμητικές διακρίσεις της χρονιάς απονεμήθηκαν στον Βαγγέλη Νικητόπουλο, στην Άννυ Κωνσταντινίδου και στον Γιάννη Κουτραφούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...