Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Νίκη του ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι»


Παρά το μπλακ άουτ στην τρίτη περίοδο και την εκκένωση των εξεδρών για τα τελευταία 6’ ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (56-49) στο «Παλατάκι» με πρωταγωνιστή στο τέλος τον Απόλλωνα Τσόχλα.


Ο Τσόχλας πέτυχε 11 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και έδωσε και μια ασίστ και ήταν καθοριστικός για την νίκη του «Δικέφαλου» στο ντέρμπι, που στιγματίστηκε από την κροτίδα που έπεσε δίπλα στον πάγκο του Άρη 6’ και 3’’ πριν την λήξη του ματς με σκορ 47-43 και είχε ως συνέπεια οι διαιτητές Σχινάς, Καρακατσούνης και Κ. Πουρσανίδης να ζητήσουν την εκκένωση των κερκίδων.


Μετά από περίπου μισή ώρα διακοπής η συνάντηση συνεχίστηκε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πιο αποφασιστικός και να παίρνει την νίκη.
 
Η αρχή του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση ήταν «εκρηκτική» με τον Ντι Τζέι Κούπερ να σκοράρει από το τρίποντο (2/4 τρίποντα) και να δημιουργεί (3 ασίστ) και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, επίσης, παραγωγικό στην επίθεση. Στην άμυνα ο «Δικέφαλος» ανάγκασε τους «κίτρινους» σε κακές και βιαστικές επίθεσης με τον Μπόγρη να εξουδετερώνει τον Χαρίση και έτσι πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο, με τρίποντο του Τσαϊρέλη ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με διαφορά 13 πόντων (16-3).

Ο Άρης βρήκε «σφυγμό» μετά από δύο τάιμ άουτ του Μίλαν Μίνιτς προς το τέλος της πρώτης περιόδου και με δύο συνεχόμενα καλάθια του Αντώνη Ασημακόπουλου μείωσε σε 20-11 με την λήξη του δεκαλέπτου.

Με τρίποντο του Κούπερ από το… σπίτι του ο «Δικέφαλος» ξέφυγε με 12 (27-15) στο 14’, όμως, από εκείνο το σημείο και μετά η άμυνα του Άρη βελτιώθηκε σημαντικά με το δίδυμο των ψηλών Τσακαλέρη, Ασημακόπουλο να δίνουν ενέργεια και να οδηγούν σε λάθη τους παίκτες του ΠΑΟΚ και την επίθεση να λειτουργεί πιο ομαδικά. Με φέιντ αγουέϊ του Βεζένκοφ οι «κίτρινοι» πλησίασαν στους επτά (29-22) με 2’ και 44’’ να απομένουν για την λήξη του πρώτου μέρους.

Το τρίποντο του Δέδα και το καλάθι του Μπόγρη έδωσαν «ανάσα» στον «Δικέφαλο» (34-22 1’ και 12’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου), όμως, ο Άρης τελείωσε το εικοσάλεπτο με τρίποντο του Μούρτου με τον Χαραλαμπίδη… κρεμασμένο πάνω του 6’’ πριν την λήξη. Τρίποντο που κατέβασε την διαφορά στους 9 (34-25).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι «κίτρινοι» μείωσαν με τον Αθηναίου στους 7 (34-27), αλλά στην συνέχεια αστόχησαν σε τρία σερί τρίποντα με τους Μούρτο, Ασημακόπουλο και Αθηναίου. Ο Τσαϊρέλης έδωσε «ανάσα» στον ΠΑΟΚ (36-27) στο 23’, αλλά η άμυνα του Άρη είχε βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και είχε κρύψει το καλάθι από τους παίκτες του «Δικέφαλου».

Έτσι όταν οι «κίτρινοι» βρήκαν στόχο έξω από τα 6,75 μέτρα με τους Γκίκα, Ασημακόπουλο, ο Άρης πλησίασε στον πόντο (39-38) με 1’ και 33’’ να απομένουν για την λήξη της τρίτης περιόδου με επιμέρους σκορ από 16-5 στα περίπου δέκα τελευταία λεπτά της συνάντησης. Με δύο βολές του Μπόγρη και κάρφωμα του Πέιν στον αιφνιδιασμό από κλέψιμο του ο ΠΑΟΚ πήρε νέα «ανάσα» (43-38) στο 29’, αλλά το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους «κίτρινους» σε… απόσταση αναπνοής (43-41) μετά από τρίποντο του Βεζένκοφ 22’’ πριν την λήξη της περιόδου.

Η διακοπή και το δεκάλεπτο του Τσόχλα!

Ο «Δικέφαλος» διατήρησε το προβάδισμα στα πρώτα τρία λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου χάρις στα επιθετικά ριμπάουντ και δύο καλάθια του Τσόχλα (47-43). Με 6’ και 3’’ να απομένουν για την λήξη του ματς, όμως, ένα βαρελότο έσκασε δίπλα στον πάγκο του Άρη και οι διαιτητές Σχινάς, Καρακατσούνης και Κ. Πουρσανίδης αποχώρησαν στα αποδυτήρια – το ίδιο ζήτησαν να κάνουν οι παίκτες και οι προπονητές των «κίτρινων» - και απαίτησαν την εκκένωση των εξεδρών. 
Μετά την περίπου ημίωρη διακοπή και μπροστά σε άδειες εξέδρες, οι «κίτρινοι», που εμφανίστηκαν με κοντό σχήμα (τέσσερα γκαρντ και Ασημακόπουλος «πεντάρι») μείωσαν στο καλάθι με τον Μούρτο (47-45), αλλά η συνέχεια ανήκε στον Τσόχλα! Ο 31χρόνος γκαρντ του ΠΑΟΚ σκόραρε (49-45 με 5’ και 20’’ να απομένουν για την λήξη), έδωσε ασίστ στον Μαργαρίτη για το 51-45 3’ και 50’’ πριν το τέλος και μετά από το καλάθι του Αθηναίου (51-47), πέτυχε τρίποντο στην λήξη του χρόνου επίθεσης του «Δικέφαλου» και έδωσε προβάδισμα επτά πόντων (54-47) στην ομάδα του, με τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος!
Ασημακόπουλος και Αθηναίου είχαν 2/4 βολές (54-49 1’ και 49’’ πριν την λήξη) και ο Πέιν… σφράγισε την νίκη του ΠΑΟΚ (56-49) με 1’ και 30’’ να απομένουν για το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 34-25, 43-41, 56-49.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 9, Κούπερ 9, Χαραλαμπίδης 1, Τσόχλας 9, Τσαϊρέλης 13, Δέδας 3, Μαργαρίτης 4, Μπόγρης 5, Κασελάκης 3, Λιάπης.
AΡΗΣ (Μίνιτς): Μποχωρίδης 1, Χαντ, Πελεκάνος 3, Γκίκας 3, Τσακαλέρης 4, Ασημακόπουλος 11, Χαρίσης 2, Βεζένκοφ 5, Μούρτος 13, Αθηναίου 7.

 pamesports.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...