Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο Θρύλος επανήλθε και νίκησε με 73-55 τη Μάλαγα

Επανήλθε και σκορπάει τους αντιπάλους του ο Ολυμπιακός, ο οποίος με το Βασίλη Σπανούλη να μην πετυχαίνει πόντο για 27 λεπτά πήρε και διαφορά 18 πόντων από τη Μάλαγα και πλέον μετά τη Λαμποράλ βάζει από κάτω του και τους Ανδαλουσιανούς σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού δύσκολα μπορεί να χάσει με παραπάνω πόντους


 Άμυνα για σεμινάριο και Πρίντεζης, Λοτζέσκι, Περπέρογλου προσυπέγραψαν τη νίκη.


Αυτή τη φορά ο Σπανούλης εγκλωβίστηκε, αλλά ο Ολυμπιακός δεν «εγκλωβίστηκε» και βρήκε μπροστάρηδες άλλες παλιοσειρές για να κάμψει με άνεση την αντίσταση της Μάλαγα, παρά την τρομερή αστοχία του, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο.

Τα επιθετικά ριμπάουντ κρατούσαν τον Ολυμπιακό ζωντανό όσο δεν έμπαιναν τα τρίποντα, ώσπου στις αρχές του β΄δεκαλέπτου ήρθε το πρώτο προβάδισμα με 19-17, με τους γηπεδούχους να μην ξανακοιτάνε πίσω από τότε. Ο Πρίντεζης ανέλαβε να κουβαλήσει στο σκοράρισμα και το έκανε με επιτυχία, ενώ Ντάνστον, Σίμονς, Μπέγκιτς και Πέτγουεϊ είχαν σκεπάσει τα καλάθια. Το ημίχρονο έκλεισε με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με 44-35 και να έχουν ανοίξει την ψαλίδα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο έληξαν όλα, αφού οι φιλοξενούμενοι του Χουάν Πλάθα σκόραραν μόνο στο ανοιχτό γήπεδο, σε σπάνιες δηλαδή περιπτώσεις, ενώ η ομάδα του Μπαρτζώκα αύξανε σταδιακά και μεθοδικά τη διαφορά. Το 55-41 στο 30ο λεπτό φανέρωνε ότι η νίκη δε θα χανόταν και πλέον απέμενε να μάθουμε τη διαφορά.

Στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου η διαφορά έφτασε το 61-41, το τρίποντο του Ουρτάσουν που ψαλίδισε τη διαφορά στους 14 (62-48) στα τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος απλώς διατήρησε τους παίκτες του Μπαρτζώκα σε εγρήγορση μέχρι το φινάλε

Δεκάλεπτα: 17-17, 37-31, 55-41, 73-55.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 12, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 11, Σλούκας 2, Κόλινς 2, Σίμονς 6, Μπέγκιτς 6, Πρίντεζης 16, Μάντζαρης 3, Κατσίβελης 3, Λοτζέσκι 7.

Μάλαγα (Πλάθα): Βιδάλ, Ουρτάσουν 8, Σουάρεθ, Γκρέιντζερ 2, Βάσκεθ 4, Τούλσον 5, Κουζμίνσκας 8, Ντράγκιτς 5, Χετσχάιμερ 4, Κέινερ-Μέντλεϊ 11, Στίματς 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...