Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΟΚ- Απόλλων Σμύρνης 3-0

Τα γκολ-φάουλ του Βούκιτς έδωσαν στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα απέναντι στον Απόλλων και ο Μαντούρο του έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά μετά το εύκολο 3-0 της Τούμπας, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.


Το ματς της Τούμπας άρχισε με γκρίνια για τη διαιτησία και όχι άδικα, αφού πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού ο βοηθός ανακάλυψε έμμεσο φάουλ του Γλύκου, χωρίς όμως ο Απόλλων να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να απειλήσει.


Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να ηρεμήσουν όλοι στην Τούμπα (κόσμος, παίκτης, ακόμα και ο Στέφενς) και να δούμε κανονικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον από πλευράς ΠΑΟΚ γιατί ο Απόλλων μία χαρά εκμευταλλεύτηκε όλο αυτό και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία των γηπεδούχων.

Οσο περνούσε ο χρόνος, ο ΠΑΟΚ έβρισκε τα πατήματά του, πίεζε τον Απόλλωνα, δημιουργούσε (και έχανε) φάσεις και τελικά προηγήθηκε με γκολ-φάουλ του Βούκιτς στο 27ο λεπτό. Με τον ίδιο τρόπο οκτώ λεπτά μετά ο Βούκιτς ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 και ουσιαστικά "έγραψε" το σενάριο της αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα με αποτέλεσμα ο αξιόμαχος Απόλλων να πάρει μέτρα και να κάνει αισθητή την παρουσία του στην άμυνα του Δικεφάλου. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές για τον Γλύκο, αλλά όχι αυτές που θα έφερναν το γκολ το οποίο θα πετούσε στα σκουπίδια το προβάδισμα του Δικεφάλου.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ όσες φορές έβγαινε μπροστά απειλούσε καθαρά, όπως στο δοκάρι του Στοχ στο 69ο λεπτό, αλλά στο γκολ του Μαντούρο (76') για το 3-0.

Στα τελευταία λεπτά ο Απόλλων απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στην ευκαιρία του Πετρόπουλου (88'), η οποία ήταν και ο επίλογος της αναμέτρησης που βρήκε τον Δικέφαλο του Βορρά θριαμβευτή.

19ο λεπτό: Γύρισμα του Λίνο από τα αριστερά, ο Λούκας επιχειρεί το σουτ με τη μία, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γουμάγια.

27ο λεπτό: Έμμεσο για τον ΠΑΟΚ, ο Στοχ στρώνει στον Βούκιτς, ο οποίος εκτελεί από πολύ πλάγια θέση και νικά τον Γουμάγια.

35ο λεπτό: Νέα εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Βούκιτς, η μπάλα στην αριστερή γωνία του Γουμάγια, ο οποίος πέφτει, αλλά δεν μπορεί να αποκρούσει.

48ο λεπτό: Βαθιά μπαλιά του Κατσουράνη στην πλάτη της άμυνας, ο Αθανασιάδης επιχειρεί το σουτ και η μπάλα περνά πάνω από τα δοκάρια του Γουμάγια.

69ο λεπτό: Ο Στοχ βρίσκει τον Αθανασιάδη, ο οποίος του γυρίζει την μπάλα, ο Σλοβάκος επιχειρεί το σουτ και στέλνει την μπάλα στη συμβολή των δοκών του Απόλλωνα.

76ο λεπτό: Εκτέλεση κόρνερ του Στοχ από τα αριστερά, ο Μαντούρο με κοντινή προβολή διευρύνει το προβάδισμα του ΠΑΟΚ.

88ο λεπτό: Πολύ καλή ευκαιρία του Απόλλωνα για να μειώσει. Ο Γλύκος αποκρούει το διαγώνιο σουτ του Πετρόπουλου, ο οποίος βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Μαντούρο, Κάτσε, Βούκιτς (77' Μάρτενς), Λούκας (67' Νίνης), Στοχ, Αθανασιάδης (84' Σαλπιγγίδης)

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Διαμάντης (λ.τ. 68' Δημογιάννης), Άλβαρες, Σόντερμπεργκ, Έγκον, Καμαρά (46' Γκουέλα), Κουκ, Τσιλιγκίρης, Άμπροουζ (75' Μπάρκογλου), Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...