Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου 4-0

Κονσέρτο για πολυβόλα στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό να συντρίβει 4-0 τον Ολυμπιακό Βόλου, σε μία από τις καλύτερες εφετινές του εμφανίσεις.


Όλα τα "πράσινα" γκολ στο δεύτερο μέρος με τον Ατζαγκούν να ανοίγει τον χορό και τον Καρέλη να τον κλείνει. Διαδικαστικό χαρακτήρα αποκτά η ρεβάνς του Βόλου.

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να επιδίδεται σε έναν επιθετικό μονόλογο και τον Ολυμπιακό Βόλου να αμύνεται μαζικά αλλά άκρως επιτυχημένα. Οι "πράσινοι" αναπτύσσονταν κυρίως από αριστερά με τον Χουχούμη να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες αλλά μην ολοκληρώνει τις προσπάθειές του. Η κατοχή για τους γηπεδούχους ήταν συντριπτική, με συνεχή κερδισμένα αλλά ανεκμετάλλευτα κόρνερ, αλλά και λίγες τελικές προσπάθειες και αυτές ανολοκλήρωτες.


Οι Βολιώτες, με τρία χαφ μπροστά από την αμυντική τετράδα, προσπαθούσαν να κλείσουν τους κενούς χώρους προς την εστία του Γεωργίου και με συμπαγή αμυντική διάταξη τα κατάφερναν μια χαρά.

Ο Μπαϊράμι στο 2', ο Σπυρόπουλος στο 24', ο Ατζαγκούν στο 40', ο Μπεργκ στο 43' και ο Ντίνα στο 44' είχαν τις καλύτερες στιγμές για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε να αντιμετωπίζει και δύο λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις σε βάρος του: στο 24' ο Μπεργκ και ο Ατζαγκούν έπαιξαν το "ένα-δύο", αλλά ο β' βοηθός υπέδειξε τον πρώτο λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους δεν δόθηκε στους "πράσινους" πέναλτι-μαρς, σε "γκρέμισμα" του Μπεργκ από τον Ρόκα.

Η δυστοκία των παικτών του Παναθηναϊκού και η δυσκολία στην τελική προσπάθεια του πρώτου 45λεπτου, έπαψε να υφίσταται με το "καλημέρα" στην επανάληψη: μόλις στο 48', οι "πράσινοι" άνοιξαν το σκορ με κοντινό πλασέ του Ατζαγκούν και έπειτα από κεφαλιά του Κουτρουμπή που είχε αποκρούσει ασταθώς ο Γεωργίου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, που αμυνόταν αποτελεσματικά μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, έπρεπε πλέον να επιτεθεί και είχε δύο αξιόλογα σουτ με τον Γκούρμα στο 51' (μπλόκαρε ο Κοτσόλης) και τον Δεινόπαπα στο 54' που έφυγε λίγο άουτ.

Τα πόδια των παικτών του "τριφυλλιού" όμως, είχαν λυθεί μετά το 1-0 και με λιγότερο άγχος πλέον δεν δυσκολεύτηκαν να διπλασιάσουν γρήγορα το σκορ: ήταν στο 57' από μια σέντρα του Ζέκα με το αριστερό, κεφαλιά του Ατζαγκούν στη μικρή περιοχή με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και τον Μπαϊράμι να παίρνει το "ριμπάουντ" και να πλασάρει ψύχραιμα και εύστοχα.

Η κατάσταση είχε απλοποιηθεί, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο και να ψάχνει με υπομονή το τρίτο γκολ. Αυτό ήρθε στο 73' με κεφαλιά του Μπεργκ και έπειτα από σέντρα ακριβείας του Λαγού από δεξιά.

Ο Ολυμπιακός Βόλου παρέδωσε πνεύμα, διαπιστώνοντας σιγά-σιγά ότι δεν έχει τύχη να βρεθεί στα ημιτελικά. Ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Πράνιτς, συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και είχε δοκάρι στο 82' με τον Καρέλη, αλλά και ένα... τέταρτο γκολ στο 90'! Ήταν μια μπαλιά του Ζέκα πίσω από τη σέντρα, με τον Καρέλη να "σπάει" το οφσάιντ, να βγαίνει τετ α τετ και να πλασάρει ιδανικά τον Γεωργίου σημειώνοντας το τελικό 4-0. Ένα σκορ, που δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για το ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος...

14ο λεπτό: Γέμισμα του Λαγού στον Μπεργκ, εκείνος έστρωσε με το κεφάλι στον Ατζαγκούν, ο οποίος έκανε ένα αδύναμο πλασέ που μπλόκαρε ο Γεωργίου.

44ο λεπτό: Κόρνερ του Μπαϊράμι, πρώτη κεφαλιά του Ατζαγκούν, δεύτερη του Ντίνα, ο Ολίσε απέκρουσε στη γραμμή με κεφαλιά.

45+1ο λεπτό: Κόρνερ του Μπαϊράμι, ο Ρόκας τράβηξε τον Μπεργκ στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Κουκουλάκης και ο Βλάσσης -λανθασμένα- δεν καταλόγισαν πέναλτι.

48ο λεπτό ΓΚΟΛ: Κόρνερ του Μπαϊράμι από αριστερά, ο Κουτρουμπής έκανε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή, ο Γεωργίου απέκρουσε ασταθώς και ο Ατζαγκούν άνοιξε το σκορ από κοντά.

57ο λεπτό ΓΚΟΛ: Σέντρα του Ζέκα με το αριστερό, κεφαλιά του Ατζαγκούν στη μικρή περιοχή, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά, ο Μπαϊράμι διπλασίασε τα γκολ.

73ο λεπτό ΓΚΟΛ: Ο Καρέλης πίεσε τον Κατσιαρό, εκείνος έδιωξε άσχημα, ο Λαγός πήρε τη μπάλα έξω δεξιά από την περιοχή, σέντραρε εξαιρετικά στον Μπεργκ και εκείνος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

82ο λεπτό ΔΟΚΑΡΙ: Ο Καρέλης βγήκε τετ-α-τετ με τον Γεωργίου, επιχείρησε το σουτ, η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι.


90ό λεπτό ΓΚΟΛ: Μπαλιά του Ζέκα πίσω από τη σέντρα, ο Καρέλης έσπασε το οφσάιντ και στο τετ-α-τετ, πλάσαρε ιδανικά τον Γεωργίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης (71' Πράνιτς), Λαγός, Ζέκα, Ντίνας, Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (69' Καρέλης), Μπεργκ (77' Κλωναρίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Γιαλούσης, Μελίσσης, Κωστούλας, Κατσιαρός, Ρόκας, Ολίσε (51' Δεινόπαπας), Πινδώνης (70' Κριστόμπαλ), Μπρέσκα, Κατσίκης (83' Καπετάνος), Γκούρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...