Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η «κόλαση» και η θηλιά στο λαιμό!

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ σκόρπισε την απογοήτευση στα ισπανικά ΜΜΕ. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει πως κυκλοφόρησαν σήμερα οι μεγαλύτερες εφημερίδες της Ισπανίας.

Από χθες γνωρίζετε πως υποδέχτηκαν την ήττα της Μπαρτσελόνα τα ισπανικά σάιτ  και σήμερα το gazzetta.gr σας προσφέρει τι διαβάζουν οι Ισπανοί στις εφημερίδες.

«Η Μπάρτσα απέτυχε στην ελληνική κόλαση»

Αυτός είναι ο τίτλος με τον οποίο κυκλοφόρησε σήμερα στην Ισπανία η εφημερίδα «Marca». Μπορεί στο πρωτοσέλιδο της να ναναφέρει μόνο το τελικό αποτέλεσμα αλλά στην σελίδα του μπάσκετ υπάρχει εκτενής αναφορά στο παιχνίδι των Καταλανών με τον Παναθηναϊκό.

Στο ρεπορτάζ του αγώνα οι Ισπανοί γράφουν: «Ο Διαμαντίδης αποφάσισε το τελικό αποτέλεσμα με τέσσερις ελεύθερες βολές. Εξαφανισμένος ο Ναβάρο. Σε ένα Ολυμπιακό Στάδιο που έμοιαζε περισσότερο με ποδοσφαιρικό γήπεδο παρά με μπάσκετ, 22.000 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, είδαν την ομάδα τους να είναι μια νίκη πρι το Φάιναλ Φορ του “Sant Jordi”¨.  Ενας άθλος για τους Ελληνες και μια αποτυχία για την Μπαρτσελόνα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήξερε πως η νίκη  θα ερχόταν αν σταμάταγε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο».

Στη συνέχεια γίνεται λόγος πως εξελίχτηκε δευτερόλεπτο – δευτερόλεπτο το ματς με το τελευταίο σχόλιο του αρθρογράφου να γράφει: «Αυτό συμβαίνει όταν αφήνεσαι στην κόλαση της Ελλάδας».

«Η Μπαρτσελόνα τώρα για το break»

Η άλλη εφημερίδα της Μαδρίτης η «ΑΒC» δεν έχει μεγάλη αναφορά στο παιχνίδι της μισητής Μπαρτσελόνα, γράφοντας στον τίτλο του ρεπορτάζ: «Η Μπαρτσελόνα τώρα για το break» και συνεχίζει μέσα στο κείμενο: «Η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ έγινε για την Μπαρτσελόνα παρά πολύ δύσκολη μετά την ήττα στην Αθήνα, σε ένα ματς που είχε ελπίδες μέχρι το τέλος. Ο Πασκουάλ πρέπει τώρα να νικήσει στην Αθήνα την Πέμπτη για να γυρίσει την σειρά στο Παλαού Μπλαουγκράνα».

«Πρωταθλητές στα... σχοινιά»

Η πολιτική εφημερίδα «La Vanguardia» κάνει λόγο για πρωταθλητές που είναι στα... σχοινιά, εννοώντας την Μπαρτσελόνα που δεν έχει άλλη λύση εκτός από τη νίκη την Πέμπτη. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ εκθειάζεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

«Η Μπαρτσελόνα με μια θηλιά στο λαιμό»

Η καταλανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo» κυκλοφόρησε σήμερα με τον τίτλο «Οι Πρωταθλητές Ευρώπης με μια θηλιά στο λαιμό». Το ισπανικό έντυπο γράφει στο ρεπορτάζ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Η Μπαρτσελόνα γνώρισε χθες την δεύτερη ήττα της, στην πρώτη της συνάντηση στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ και το μέλλον της θα παιχτεί αύριο στο ίδιο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική νίκη που τον οδηγεί στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης», ενώ συνεχίζεται με αναφορά στον καθοδηγητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον ηγέτη Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και τον Τσάβι Πασκουάλ που πρέπει να κάνει ένα κατόρθωμα για γενναίους.

«Εδωσαν φτερά στον Παναθηναϊκό»

Η «Sport» υποκλίνεται στον κόσμο των «πράσινων», σχολιάζοντας: «Οι 20.000 οπαδοί έδωσαν φτερά στους παίκτες του Παναθηναϊκού», ενώ στον τίτλο της αναφέρει: «Η Μπαρτσελόνα απέτυχε και παίζει για τη ζωή της την Πέμπτη».

«Γιγαντίαιο βήμα»

Ας δούμε όμως και μερικές ιστοσελίδες της Ισπανίας. Το «Europapress» τονίζει πως «ο Παναθηναϊκός έκανε γιγαντίαιο βήμα για πρόκριση στην «κόλαση» του ΟΑΚΑ».

«Η Μπαρτσελόνα με το ένα πόδι εκτός Final Four»

Η ιστοσελίδα «elecodiario.es» υπογραμμίζει πως «Η Μπαρτσελόνα έπεσε ξανά από τον Παναθηναϊκό και είναι με το ένα πόδι εκτός Final Four».
http://www.gazzetta.gr/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...