Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

«Τα πάντα για τη νίκη»

O Ομπράντοβιτς αφού έβαλε τους Ισπανούς στη θέση τους για τα όσα λένε περί διαιτησίας τόνισε πως οι παίκτες θα κάνουν τα πάντα για τη νίκη.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μίλησε για όλα στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της Τρίτης στο ΟΑΚΑ με την Μπαρτσελόνα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας και να δείξει πως αγαπάει το μπάσκετ. Ο Ζοτς μίλησε και για τα όσα λένε και γράφουν οι Ισπανοί περί διαιτησίας λέγοντάς τους να δουν τι έχουν σφυρίξει οι διαιτητές στα ματς του Palau blaugrana.

Παράλληλα, αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός είναι να μην εφησυχαστούν επείδη παίζουν εντός έδρας και έχουν πλέον θεωρητικά το πλεονέκτημα, ενώ και στα δύο ματς θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ζοτς στην συνέντευξη Τύπου:

«Αμέσως μετά το δεύτερο ματς είπα στους παίκτες μου πως θα είναι λάθος αν πιστέψουμε πως επειδή έχουμε δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ είναι πλεονέκτημα. Πρέπει να παίξουμε συγκεντρωμένα και να παίξουμε καλύτερα. Πριν αρχίζω να μιλάω για το αυριανό ματς, να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο: να βοηθήσει την ομάδα με τον σωστό τρόπο για όλους όσοι αγαπούν το μπάσκετ και να δείξουν σε όλη την Ευρώπη ότι εδώ αγαπάμε να παίζουμε μπάσκετ. Να είναι σωστή η ατμόσφαιρα ώστε να γίνονται όλα σωστά»

Για την Μπαρτσελόνα: «Μιλώντας για τη Μπαρτσελόνα, γνωρίζουμε πώς μπορούμε να αγωνιστούμε εναντίον τους. Είδα το ματς που έκανε την Κυριακή στη Μανρέσα. Έχουν κάποια καινούρια πράγματα στο παιχνίδι τους. Όλα αυτά τα είδαμε χθες. Είναι φυσιολογικό κι αναμενόμενο να έχουν καινούρια πράγματα αμυντικά κι επιθετικά. Χθες προσπάθησε να παίξει δύο νέα συστήματα, το ένα το δοκίμασαν κι απέναντί μας στο δεύτερο ματς δύο φορές. Αν κι ήταν σημαντικό παιχνίδι γι' αυτούς, ο Ναβάρο δεν έπαιξε καθόλου, ενώ ο Άντερσον δε χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Γνωρίζουμε αυτά που πρέπει. Μπορούμε να είμαστε έτοιμοι. Να προετοιμαστούμε όπως κάναμε κι εκεί. Θα πρέπει, όμως, να παίξουμε καλύτερα. Ο Φώτσης, που δεν έκανε χθες προπόνηση, έχει πρόβλημα στο στομάχι, κάτι σαν ιό. Ελπίζουμε να είναι εδώ σήμερα»

Για τα όσα είπαν οι Καταλανοί για την διαιτησία: «Γνωρίζω ότι είπαν για τη διαιτησία μετά το δεύτερο ματς. Και μία εφημερίδα στην Ισπανία έγραψε πως το σχολίασα. Δεν είναι αλήθεια. Τώρα θα το κάνω για πρώτη φορά. Πιστεύω πως η Ευρωλίγκα είναι ένας σοβαρός οργανισμός και θα ήθελα να προσκαλέσω όλους να δουν αυτά τα δύο ματς και να δουν τι συνέβη. Εύχομαι οι άνθρωποι της Ευρωλίγκα να τα δουν και να καταλάβουν πραγματικά πώς ήταν η διαιτησία.

Γνωρίζω πολύ καλά τι λένε, είμαι 20 χρόνια προπονητής. Αυτό είναι... προετοιμασία εδάφους για το επόμενο παιχνίδι. Δεν ισχύει τίποτα απ' όλα όσα ειπώθηκαν. Όπως σε κάθε ματς, κάναμε ανάλυση της Μπαρτσελόνα. Όλοι όσοι θέλουν να δουν τα ματς, κατάσταση προς κατάσταση, θα καταλάβουν αμέσως πώς ήταν. Προσωπικά δε θέλω να αναλώσω την ενέργειά μου επ' αυτού.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα. Θα πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Η εμπειρία μου μου λέει πως ό,τι μπορεί να είναι προς όφελος, το δοκιμάζεις. Αλλά πιστεύω αυτό που μετράει είναι να κρατήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Η αλήθεια είναι τόσο απλή, έχω μηνύματα από τόσο κόσμο στη Βαρκελώνη και μετά το πρώτο ματς και μετά το δεύτερο μου έστειλαν συγχαρητήρια κι ότι κάναμε δύο καλά ματς. Είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Ξαναλέω, η Μπαρτσελόνα είναι σοβαρή ομάδα με ποιότητα, τη σεβόμαστε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε»

Για όλα αυτά που γράφει ο ισπανικός Τύπος για να μειώσει τη νίκη του Παναθηναϊκού: «Είναι κάτι έξτρα. Δεν έχει να κάνει με τα παιχνίδια. Ποιος τα γράφει αυτά; Πρέπει να ξυπνήσει και να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Το πιο δύσκολο είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Ο κόσμος γράφει πράγματα, αλλά το πρωί που θα πάνε να ξυριστούν, θα χαμηλώσουν τα μάτια λόγω ντροπής.

Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε θα είναι η τελευταία που κάποιος θα χρησιμοποιήσει άλλα πράγματα για να μειώσει το μπάσκετ. Έχω πολλούς φίλους στη Βαρκελώνη. Νιώθω πολύ περήφανος γι' αυτό. Προτείνω στον κόσμο να πάρει την εφημερίδα να διαβάσει τι έγραφαν μετά το Βερολίνο για εμάς και τι τώρα, τα ίδια άτομα. Έχω καλή μνήμη και καλούς φίλους που με ενημερώνουν για τα πάντα»

Για αυτό που θέλει από το ματς: «Είμαστε καλά, χθες είχε κάποιο πρόβλημα ο Φώτσης, αλλά είμαστε εντάξει. Όπως είπαν και πριν, είναι δύσκολο ματς, διαφορετικό. Είδαμε το ματς της Μπαρτσελόνα με τη Μανρέσα και προετοιμαζόμαστε για όλα όσα δοκίμασαν»

Για το αν έχει θυμώσει από τα ισπανικά δημοσιεύματα: «Δεν είμαι θυμωμένος γι' αυτό και κρατάω την ομάδα μακριά απ' αυτά. Καλώ τον κόσμο να δει τα πρώτα ματς και τι σφυρίχτηκαν σε αυτά. Δεν έχω πρόβλημα να πω σε κανέναν το ίδιο. Όταν μιλάω, λέω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι. Εμείς δε μιλήσαμε καθόλου για τη διαιτησία. Τι λέει η Μπαρτσελόνα είναι δικό της θέμα».

Για τις δύο νίκες που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός: «Δεν είναι εύκολο. Για αρχή πρέπει να σκεφτούμε το αυριανό ματς. Θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο, το Final Four γίνεται στην πόλη τους. Έχουν μεγάλο κίνητρο, όπως κι εμείς. Ακόμη και κάποιοι που δεν αγωνίστηκαν καθόλου ή λίγο πρέπει να καταλάβουν τη σημασία της σειράς. Δεν είναι μυστικό, μετά την προπόνηση θα πάμε σε ξενοδοχείο. Όχι επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, αλλά γιατί πρέπει να είμαστε μαζί, να ξεκουραστούν, να μείνουν συγκεντρωμένοι. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι τους πόσο απαραίτητοι είναι, είτε αγωνιστούν 35 λεπτά είτε 5 δευτερόλεπτα»

Για αυτά που θα πρέπει να προσέξει το Τριφύλλι: «Θα είναι μεγάλο λάθος να πιστέψουμε πως έχουμε πλεονέκτημα. Αποσυρόμαστε σε ξενοδοχείο για να πιστεύουμε πως παίζουμε εκτός έδρας. Μπορεί να βάλουμε και κάποιους υπαλλήλους στο ξενοδοχείο να μας επιτεθούν (σ.σ. γέλια)»

Για το αν τα ματς θα είναι κάτι σαν μάχες του δρόμου: «Όλοι στο τιμ προσπαθούμε να προετοιμάσουμε και να βοηθήσουμε τους παίκτες. Εκείνοι είναι οι πιο σημαντικοί, εκείνοι θα αγωνιστούν. Ό,τι έγινε στη Βαρκελώνη, οφείλεται σε αυτούς. Όλα τα σχόλια που έγιναν πριν από την έναρξη της σειράς αφορούσαν πώς παίζει η μία ομάδα και πώς η άλλη. Το πιο απλό πράγμα που θα δει κανείς στη στατιστική είναι πως σκοράρει περισσότερο και δέχεται λιγότερους πόντους από ό,τι η Μπαρτσελόνα.

Το να λέει κανείς, όμως, πως στη Μπαρτσελόνα αρέσει να τρέχει και στον Παναθηναϊκό να πηγαίνει σε επιθέσεις 24'', τι σχόλιο να κάνω; ΟΚ, ίσως να πρέπει να βελτιωθώ. Έπειτα από τόσα χρόνια στο μπάσκετ και μερικούς τίτλους ίσως πρέπει να βελτιωθώ. Ίσως θα πρέπει να αναλύσουμε πώς βάλαμε περισσότερους πόντους απ' ό,τι η Μπαρτσελόνα που τρέχει. Έπειτα το 83-82 με ρώτησαν από τη Βαρκελώνη τι θα είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό και τους είπα να βάλουμε εμείς έναν πόντο παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και τώρα».

Για το αν θα υπάρχει πίεση λόγω του κατάμεστου ΟΑΚΑ: «Εγώ το απολαμβάνω. Κι η ομάδα. Μακάρι να γεμίζει πάντα το γήπεδο»

http://www.leoforos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...