Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η εκδίκηση του Παναθηναϊκού

Μόνιμος κάτοικος Βαρκελώνης απειλεί να γίνει ο Παναθηναϊκός. Πραγματοποιώντας δεύτερη σπουδαία εμφάνιση μέσα σε λίγα 24ωρα οι πράσινοι, υπέταξαν τη Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα με 71-75 και ισοφάρισαν τη μεταξύ τους σειρά σε 1-1.

Κανένα παιχνίδι μπάσκετ δεν μοιάζει το αμέσως προηγούμενο λένε οι προπονητές. Μάλλον έχουν δίκιο, ο Παναθηναϊκός τουλάχιστον το συνειδητοποίησε με μάλλον οδυνηρό τρόπο στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Η άμυνα της Μπαρσελόνα είχε αυτή τη φορά μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και περιόρισε αισθητά τις επιθετικές λύσεις του Παναθηναϊκού ο οποίος έκανε πολλά και φθηνά λάθη. Το γεγονός χάρισε έξτρα αυτοπεποίθηση στην Μπαρτσελόνα και στην άλλη πλευρά του παρκέ όπου οι μπλαουγκράναν έκαναν αυτό που ξέρουν καλά να κάνουν. Αρχικά άνοιξαν το ρυθμό ενώ σε επιθέσεις πέντε εναντίον πέντε κυκλοφορούσαν έξοχα την μπάλα. Μ' αυτά τα δεδομένα οι γηπεδούχοι απέκτησαν διαφορά 7 πόντων (17-10) ενώ λίγο αργότερα εκτοξεύτηκαν στο +16 (28-12). Η αλήθεια είναι ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δοκίμασε αρκετά πράγματα για να αλλάξει την κατάσταση. Σύνθετη άμυνα, τον Μάριτς, τον Καϊμακόγλου, τον Διαμαντίδη πλέι μέικερ, σχεδόν τα πάντα. Τελικά τις λύσεις τις έδωσαν ο Σάτο και ο εξαιρετικός Μπατίστ που δεν επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να ξεφύγει και άλλο. Οι αρρυθμίες όμως στην επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού συνεχίζονταν (38-28).
To δεύτερο ημίχρονο ήταν μία τελείως διαφορετική ιστορία. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς λειτούργησε πολύ πιο ώριμα στην επίθεση, έβγαλε ελεύθερα σουτ και τα τρίποντα του Σάτο έβαλαν φωτιά στα τόπια μετά από μία τρίτη περίοδο κατά την οποία οι πράσινοι έκοψαν το βήχα των γηπεδούχων.
Η βόμβα του Αφρικανού στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έφερε τη διαφορά στον 1 (57-56), με δίποντο του ίδιου παίκτη ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (57-58) ενώ ένα ακόμη τρίποντο του πρώην σταρ της Σιένα έφερε τους πράσινους στο +4 (57-61). Είχε πια δημιουργηθεί μομέντουμ νίκης!
Τούτη τη φορά ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε πιο αποτελεσματικά το προβάδισμά του. Η μπάλα δεν κολλούσε στα χέρια των περιφερειακών και οι επιθέσεις τελείωναν με το ενδεδειγμένο τρόπο από σχετικά κοντινές αποστάσεις. Οταν διαμορφώθηκε το 62-70 από το χουπ του Μπατίστ, ο Πασκουάλ έπαιξε από τον πάγκο το τελευταίο χαρτί του. Δώστε την μπάλα στον Ναβάρο ήταν η εντολή του και ο φυσικός ηγέτης της ομάδας του λίγο έλειψε να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι. Ενα τρίποντο και ένα γκολ-φάουλ έφεραν τη διαφορά στον 1 (71-72) πριν ο Διαμαντίδης κερδίσει δύο βολές στα 17 δευτερόλεπτα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ευστόχησε σε μία (71-73) αλλά στην τελευταία επίθεση ο Ναβάρο δεν δήλωσε παρών. Την ευθύνη την πήρε ο Λάκοβιτς ο οποίος αστόχησε πίσω από το τρίποντο και έδωσε τη δυνατότητα στον Μπατίστ να σφραγίσει με κάρφωμα τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 38-28, 57-56, 71-75
..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...