Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Δύσκολη νίκη και πρωτιά για τον Παναθηναϊκό

Σε ένα ιδιαίτερο συγκλονιστικό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει δύσκολα της Ούνιξ Καζάν με σκορ 68-63 και να πάρει την πρώτη θέση ομίλου που τον φέρνει αντιμέτωπο με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Δεύτερη βγήκε η Ούνιξ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση αν και αγωνίστηκαν με πεντάδα έκπληξη μιας και εκτός ήταν οι Διαμαντίδης, Μπατίστ και Σάτο και έδειχναν αποφασισμένοι για τη νίκη που θα του έφερνε στην πρώτη θέση του ομίλου τους. Γρήγορα όμως η γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και άρχισαν να βάζουν δύσκολα στην ελληνική ομάδα, κυρίως με τους Ντόμερκάντ και Μα Κάρτι που ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι. Ετσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 21-22 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Τριφύλλι απέδωσε ωραίο μπάσκετ με τη διαφορά να φτάνει και το +11 (29-40) 4:30 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου με τους Μπατίστ και Διαμαντίδη να κάνουν θραύση. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός «χαλάρωσε» και οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας και με σερί 10-0 έκλεισαν το ημίχρονο στο 38-40.

Το δεύτερο ημίχρονο έγινε ακόμη πιο συναρπαστικό καθώς οι δύο ομάδες έκαναν μικρά σερί και καμία από τις δύο δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ από την άλλη. Αρχικά λοιπόν οι Πράσινοι μπήκαν δυνατά κάνοντας ένα μικρό 4-0 (38-44). Στην συνέχεια η Ούνιξ ανέκαμψε και το δεκάλεπτο έκλεισε με 48-52 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκαναν πολλά λάθη και έδωσαν την ευκαιρία να μπουν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού με το Ντόμερκάντ να είναι ασταμάτητος και 3 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού το σκορ ήταν (61-63). Αν και στην αρχή του δεκαλέπτου ο Αλεξ Μάριτς βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό να φτάσει τη διαφορά στο +8 (55-63). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Ο Καϊμακόγλου όμως έδωσε την λύση με ένα τρίποντο 1:14 πριν την λήξη του αγώνα κάνοντας το 61-66 με τους γηπεδούχους στην συνέχεια να αστοχούν σε τρία συνεχόμενα τρίποντα.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο ΠαναθηναΪκός αναδείχτηκε πρώτος στον όμιλό του και θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Μακάμπι Τελ Αβίβ των Σχορτσανίτη και Παπαλουκά. Οι δύο πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις στις 20 και 22 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 21-22, 38-40, 48-52, 63-68.

Ούνιξ Κζάν (Πασούτιν): Σαμοϊλένκο, Νάχμπαρ, Πασούτιν, Βερεμένκο 6, Γκριρ 7, Σαβρασένκο, Μα Κάρτι 11, Τζαβάι 10, Ντόμερκαντ 19, Γουίλκινσον 10.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 12, Λόγκαν 7, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 9, Βουγιούκας 2, Καλάθης, Σμιθ 3, Καϊμακόγλου 8, Γιασικεβίτσιους 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...