Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Europa League: Στους «16» ο Ολυμπιακός

H ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού συνεχίζεται. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Ρούμπιν Καζάν για δεύτερη φορά με 1-0 και πήραν το εισιτήριο για τους «16» του Europa League.
Το διπλό στη Μόσχα έδινε εξ αρχής τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά και το γεγονός, ότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε από νωρίς στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης», έκανε το όλο έργο των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε θεωρητικά εύκολα. Παρόλα αυτά, η αδικαιολόγητη χαλαρότητα, που επέδειξε ο Ολυμπιακός στην επανάληψη επέτρεψε στους Ρώσους να φανούν απειλητικοί και αν δεν ήταν ο Ρόι Κάρολ και οι απίθανε επεμβάσεις του, το παιχνίδι ίσως είχε πάρει άσχημη τροπή για το ελληνικό συγκρότημα.
Ο Βορειοϊρλανδός κίπερ είχε κρατήσει όρθια την ομάδα του στη ρωσική πρωτεύουσα, αποκρούοντας πέναλτι και στο φαληρικό στάδιο πραγματοποίησε μια εξίσου συγκλονιστική εμφάνιση.
Και όμως, το ματς ξεκίνησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τον Ολυμπιακό. Με τη συμπλήρωση 12 λεπτών αγώνα ο Μαρκάνο με κεφαλιά που κόντραρε και στον Τζιμπούρ (το αποτέλεσμα ήταν να χρισθεί ο Αλγερινός σκόρερ) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν καταιγιστικός και οι φιλοξενούμενοι ελάχιστες φορές κατάφεραν να κρατήσουν τη μπάλα με αξιώσεις.
Η εικόνα αυτή αντιστράφηκε στο δεύρο μέρος, με τον Ολυμπιακό να ξεφουσκώνει και την Ρούμπιν να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ότι και να έκαναν, όμως, οι Ρώσοι, όσο και να πίεσαν, έπεσαν πάνω στο τοίχος που ονομαζόταν Ρόι Κάρολ.

 Κάρολ: Συνέχισα να παίζω για τον κόσμο
αρότι τραυματίας από το 70' ο Ρόι Κάρολο εξήγησε, ότι συνέχισε να αγωνίζεται στον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με τη Ρούμπιν επειδή το ζητούσε ο κόσμος της ομάδας.
Ο Βορειοϊρλανδός κίπερ ήταν μακράν ο κορυφαίος των ερυθρολεύκων και σε συνδυασμό με την εμφάνισή του στη Μόσχα, δεν θα ήταν αδικία να υποστηρίξει κανείς, πως η μισή πρόκριση της ομάδας του Πειραιά του ανήκει.
«Ήταν δύσκολο ματς και τα παιδιά τα πήγαν καλά. Είχα ένα ψιλοπρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο που με ενοχλούσε. Ολη η ομάδα δούλεψε σκληρά και εγώ και τα παιδιά Όλοι μας πήγαμε καλά», δήλωσε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ενώ σχετικά με το γιατί δεν έγινε αλλαγή, είπε:
«Συνέχισα για τον κόσμο, πονούσα. Ίσως θα πρέπει να μείνω νομίζω 2-3 με τρεις βδομάδες έξω, αλλά τώρα θα ευχαριστηθώ την στιγμή. Επεσα δύο φορές αλλά σηκώθηκα γιατί το ζητούσε ο κόσμος. Η νίκη ήταν μια ομαδική προσπάθεια».
Την εμφάνιση του Κάρολ αποθέωσαν και οι συμπαίκτες του, όπως ο Κέβιν Μιραλάς, που σχολίασε: «Έκανε ουσιαστικές επεμβάσεις και στα δυο παιχνίδια, είναι μέλος της ομάδας και είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι γι' αυτόν».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...