Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

“Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά στο Euro”

Στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το φιλικό της Τετάρτης με το Βέλγιο στο Παγκρήτιο. Πρώτη προπόνηση για τους Καρνέζη και Φορτούνη με την Γαλανόλευκη, οι οποίοι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την πορεία της ομάδας.

Ο Φερνάντο Σάντος βρισκεται στην ευχάριστη θέση να έχει και τους 21 παίκτες που κάλεσε στην διάθεσή του για τον αγώνα με τους “κόκκινους διάβολους”.

Η προπόνηση έγινε με τσουχτερό κρύο, ενώ προς το τέλος υπήρξε και ελαφρύ χιονόνερο. Παρόλα αυτά αρκετός ήταν ο κόσμος που πήγε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, προκειμένου να βγάλει μια φωτογραφία και να συναντήσει από κοντά τους διεθνείς παίκτες.

Οι διεθνείς έκαναν ασκήσεις τακτικής χωρισμένοι σε τρεις ομάδες στο μισό γήπεδο. Ατομικό πρόγραμμα χαλάρωσης ακολούθησαν οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος, που είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις την Κυριακή με ΑΕΚ και Σάλκε αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως νέα πρόσωπα στην Γαλανόλευκη είναι ο Ορέστης Καρνέζης και ο Κώστας Φορτούνης. Οι δύο παίκτες έδειξαν πολύ καλή διάθεση και προστέθηκαν αμέσως στο σύνολο που έχουν φτιάξει οι διεθνείς, ενώ έδειξαν και έτοιμοι αγωνιστικά να βοηθήσουν.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μίλησε για την πρώτη του κλήση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: “Ευχαριστώ πολύ τον Φερνάντο Σάντος. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είναι σημαντικό γα έναν παίκτη να καλείται στην Εθνική ομάδα”.

Οσο για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια καλούνται πολλοί τερματοφύλακες στην Εθνική, επισήμανε: “Πάντα υπήρχαν σημαντικοί γκολκίπερ στην Ελλάδα. Αφού είμαι βασικός στον Παναθηναϊκό, είμαι καλός και για την Εθνική ομάδα. Από εδώ και πέρα πρέπει να προσπαθήσουμε με σκληρή δουλειά να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο Euro”.

Ο μεσοεπιθετικός της Καϊζερσλάουτερν από την πλευρά του σημείωσε: “Είναι τιμή για μένα και μια πολύ καλή εμπειρία για μένα”. Για το αν περίμενε την κλήση, επισήμανε: “Μέσα από τη δουλειά όλα γίνονται. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά οι συμπαίκτες μου κι ένιωσα άνετα. Το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα”.

Αναφερόμενος στο Euro, ο Φορτούνης είπε: “Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι. Στόχος μας είναι να φτάσουμε ψηλά στο Euro, όχι απλά να περάσουμε από τους ομίλους. Νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση”. Για το αν θεωρεί πιθανή ην καθιέρωσή του, υπογράμμισε: “Δεν είναι ακατόρθωτο να καθιερωθώ, θα είμαι πάντα στη διάθεση της Εθνικής. Ο Φερνάντο Σάντος μου είπε να μην είμαι αγχωμένος και να τα δίνω όλα μέσα στο γήπεδο”.

Η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Τρίτης για το Ηράκλειο και θα κάνει μία απογευματινή προπόνηση. Την Τρίτη αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη και η αποστολή των Βέλγων.

Να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η τελευταία συνάντηση των παικτών της Εθνικής πριν τον Μάιο όταν και θα αναχωρήσουν για την προετοιμασία τους εν όψει Euro 2012.

Να θυμίσουμε πως ο Φερνάντο Σάντος έχει καλέσει τους: Τζόρβα, Καρνέζη, Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Χολέβα, Σπυρόπουλο, Μανιάτη, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Φωτάκη, Μάκο, Φορτούνη, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη, Γκέκα, Λυμπερόπουλο, Αθανασιάδη, Φετφατζίδη, Χριστοδουλόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...