Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τα Play off κοιτούν όλοι πλέον στον ΠΑΟΚ

Την προσοχή τους στα εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου έως την έναρξη των Play off στρέφουν όλοι στον ΠΑΟΚ ώστε να μαζέψουν όσους περισσότερους πόντους μπορούν για να ξεκινήσουν με καλύτερες προυποθέσεις αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε ένα σημείο της σεζόν, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί προετοιμασία για τα πλέι οφ, όπου και θα κριθεί αν μπορεί να είναι στην κλήρωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης (2012 – 2013) σεζόν. Μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Ουντινέζε, η ομάδα μπαίνει για πρώτη φορά μέσα στη φετινή σεζόν στη διαδικασία ενός αγώνα την εβδομάδα. Ειδικά ο Φεβρουάριος (2012) που ολοκληρώνεται ήταν πολύ απαιτητικός για όλους μέσα στην ομάδα, αφού αγωνιζόταν διαρκώς Πέμπτη - Κυριακή.

Η κατάσταση αυτή όμως αλλάζει πλέον, αφού από εδώ και στο εξής έχει μόνο το πρωτάθλημα. Μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου απομένουν οκτώ παιχνίδια, το μοναδικό ντέρμπι είναι αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την προσεχή Κυριακή (4/3) και τα άλλα επτά είναι παιχνίδια που ο Δικέφαλος μπορεί να πάρει. Μετά τον Παναθηναϊκό το πρόγραμμα περιλαμβάνει Αστέρα Τρίπολης (εντός), Παναιτωλικό (εκτός), Κέρκυρα (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Ατρόμητο (εκτός), Δόξα Δράμας (εντός), Λεβαδειακός (εντός).

Ο Λάσλο Μπόλονι γνωρίζει ότι τα πάντα θα κριθούν στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ που ακολουθεί αμέσως μετά το τέλος της κανονικής περιόδου και έχει την ευκαιρία να δώσει και τις απαραίτητες ανάσες σε παίκτες που αποδεδειγμένα το έχουν ανάγκη. Πάμπλο Γκαρσία, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Ντορβαλίνο Αλβες είναι οι τρεις που έχουν επιβαρυνθεί πολύ από τη διακοπή των Χριστουγέννων κι έπειτα και πλέον με το βατό πρόγραμμα και το ένα παιχνίδι την εβδομάδα, έχουν το περιθώριο να ξεκουραστούν, ούτως ώστε να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ τις δύο τελευταίες σεζόν είχε καταφέρει να εμφανίζεται σε καλύτερη κατάσταση από τους ανταγωνιστές του, εξασφάλισε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ πρόπερσι, ενώ πέρυσι αν δεν ήταν το οφσάιντ γκολ του Ζιλμπέρτο στο ΟΑΚΑ, θα είχε πάρει και πάλι την πρώτη θέση. Το ζητούμενο είναι και τη φετινή (2011 – 2012) σεζόν να είναι το ίδιο καλός στα πλέι οφ αφού, καλώς ή κακώς, ό,τι και να γίνει στην κανονική περίοδο όλα κρίνονται σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα των έξι αγώνων.

Πάντως, το θετικό για τον Ρουμάνο προπονητή είναι το ότι αναμένονται οι επιστροφές των τραυματιών. Ο Ιβιτς θα δοκιμάσει μέσα στην εβδομάδα κι αν όλα πάνε καλά θα είναι διαθέσιμος για τον Παναθηναϊκό, ενώ Γλύκος και Κατσικάς θα είναι έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο μοναδικός που καθυστερεί ακόμα είναι ο Ετο, που χρειάζεται ένα διάστημα τριών εβδομάδων για να επιστρέψει στις προπονήσεις. Αλλωστε, όσο περνάει ο καιρός (και δεν υπάρχουν και άλλα προβλήματα) οι επιλογές του Μπόλονι αυξάνονται φτάνοντας στην τελική ευθεία για τα πλέι οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...