Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Σώθηκε στο 93’ η ΑΕΚ από τον Λεονάρντο

Πολύτιμη ισοπαλία 1-1 απέσπασε η ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Άρη ισοφαρίζοντας στο 3ο λεπτό του πρόσθετου χρόνου με τον Λεονάρντο, το γκολ των γηπεδούχων που σημείωσε στο 47’ ο Πρίττας. Η «Ένωση» απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης των πλέι οφ και την αποφυγή του α' προκριματικού γύρου στα μέσα Ιουλίου. Βέβαια δέλεαρ είναι η 2η, καθώς για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, απαιτείται ένας προκριματικός γύρος τον Αύγουστο.

Η ΑΕΚ με τον πολύτιμο βαθμό που απέσπασε στη Θεσσαλονίκη, διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της όσον αφορά τη δεύτερη προνομιούχο θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ, που της δίνει τη δυνατότητα να αποφύγει την ταλαιπωρία των δύο προκριματικών γύρων μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Το παιχνίδι στα πρώτα 45 λεπτά είχε αργό ρυθμό, χωρίς κλασικές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ που μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ σε βάρος του Ολυμπιακού ήθελε περισσότερο τους «τρεις» βαθμούς, για να διεκδικούσε την πρωτιά στα πλέι οφ, απείλησε ελάχιστες φορές την εστία του Σηφάκη. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η καλύτερη στιγμή της «Ένωσης» ήταν ένα σουτ του Αραούχο στο 18ο λεπτό, που η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Άρης από την πλευρά του με εξαίρεση τη φάση στο 16’ που σημείωσε γκολ ο Τζόνσον και σωστά δεν μέτρησε ως οφσάιντ, δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Αραμπατζή.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν γκολ από τα… αποδυτήρια, καθώς στο 47’ ο Πρίττας ύστερα από διαδοχικά σουτ των Χαβίτο, του ιδίου και του Ντέιλι, έγινε αποδέκτης της μπάλας και από κοντά την έστειλε στα δίχτυα της «Ένωσης». Μετά το γκολ ο Άρης ανέβηκε ψυχολογικά και στη συνέχεια σε δύο περιπτώσεις απείλησαν τον Αραμπατζή, με κεφαλιές των Φερνάντες (61’) και Νασούτι (66’) ύστερα από εκτελέσεις κόρνερ.


Η ΑΕΚ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει αν και ο Μπάγεβιτς έριξε νωρίτερα στον αγώνα τον Λεονάρντο (στο 55ο λεπτό), φρέσκαρε τα χαφ με τον Γκερέιρο και ενίσχυσε την επιθετική γραμμή με τον Νέμεθ. Όλα έδειχναν ότι το αποτέλεσμα δεν θα άλλαζε, όμως στο 3ο λεπτό του πρόσθετου χρόνου, πρώτα ο Σηφάκης και στη συνέχεια ο Αράνο, υπέπεσαν σε παιδαριώδη λάθη και ο Λεονάρντο με κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Δέκα λεπτά νωρίτερα δεν μέτρησε (σωστά) γκολ του Τζιμπούρ που ήταν ...οριακά σε θέση οφσάιντ.
ΣΚΟΡΕΡ: 47’ Πρίττας-93’ ΛεονάρντοΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουλουχέρης-Μάκος
ΑΡΗΣ 
(Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Αράνο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο Γκιάρο, Φερνάντες, Κόκε (66΄ Αραβίδης), Αντού (76΄ Ναφτί), Τζόνσον (42΄ Ντέιλι), Νασούτι, Χαβίτο, Πρίττας ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Τζιμπούρ, Μαντούκα, Μάκος (80΄ Γκερέιρο), Μπλάνκο (63΄ Νέμεθ), Λαγός, Μανωλάς, Σκόκο, Γκέντσογλου (55΄ Λεονάρντο) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...