Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Κουνάει “σεντόνι” Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

Κουνάει από σήμερα το ...σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ που με πανηγυρικό τρόπο “κλείδωσε” την πρώτη θέση των πλέι οφ, δυο αγωνιστικές πριν τελειώσει αυτό το μίνι πρωτάθλημα! Με γκολ του Ίβιτς (ΦΩΤΟ) ο “δικέφαλος” νίκησε και στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό, σε ματς που συνοδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια και σκηνές ζούγκλας. Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε οριστικά λίγο πριν τις 9 όταν τελείωσε ισόπαλο (1-1) το ματς Άρη-ΑΕΚ.


Ο ΠΑΟΚ θα παίξει το καλοκαίρι σε δυο προκριματικούς γύρους για να διεκδικήσει την είσοδο του στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 16 Ιουλίου, στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας, θα μάθει τον πρώτο του αντίπαλο. Θα κληρωθεί με μια εκ των Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Αγιαξ, Ντιναμό Κιέβου, Μπράγκα και Βασιλεία ή Σέλτικ. Οι αγώνες αυτοί του α' προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν στις 27-28 Ιουλίου και 3-4 Αυγούστου.

Αν καταφέρει να προκριθεί θα μπει στην κληρωτίδα της 6ης Αυγούστου. Εκεί πλέον τα πράγματα ζορίζουν περισσότερο καθώς υποψήφιοι αντίπαλοι του θα είναι η Σεβίλλη, η Βέρντερ Βρέμης, η Ζενίτ, η Τότεναμ και η Λιόν αν τερματίσει τρίτη στο γαλλικό πρωτάθλημα. Οι αγώνες αυτοί που φέρουν την ονομασία “πλέι οφ πρωταθλητών” θα διεξαχθούν στις 17-18 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 24-25 του ίδιου μήνα. Αν ο ΠΑΟΚ κάνει την υπέρβαση και προκριθεί θα παίξει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ που θα του αποφέρει μίνιμουμ έσοδα 14-16 εκατ. ευρώ. Αν αποκλειστεί, θα πάρει μέρος σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, ο πιο φορμαρισμένος και πιο πολύτιμος παίκτης του ΠΑΟΚ στη φετινή λαμπρή του διαδρομή 
πέτυχε το χρυσό γκολ στο Καραισκάκη, σ' ένα ματς που ξεκίνησε με επεισόδιο και έληξε άγριο ξύλο μεταξύ ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων στη φυσούνα και σκηνές ζούγκλας.

Στο
 “Κλεάνθης Βικελίδης” μόνο αν κέρδιζε η ΑΕΚ θα παρέμενε ανοιχτή η διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Τελικώς το μόνο που κατάφερε η “Ένωση” ήταν να σώσει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στον πρόσθετο χρόνο με γκολ του Λεονάρντο. Ο Άρης είχε προηγηθεί από το 47' με το πρόσωπο των ημερών (λόγω Εθνικής), Σάκη Πρίττα.

Το ενδιαφέρον στις δυο τελευταίες αγωνιστικές εστιάζεται πλέον στην αποφυγή της τελευταίας θέσης που υποχρεώνει την ομάδα η οποία θα την καταλάβει να παίξει σε τρεις προκριματικούς γύρους του Γιουρόπα Λιγκ, αρχής γενομένης από τα μέσα Ιουλίου. Δέλεαρ είναι η δεύτερη θέση των πλέι οφ, μέσω της οποίας η ομάδα που θα την κατακτήσει θα αγωνιστεί στον τελευταίο προκριματικό γύρο (τέλος Αυγούστου) για συμμετοχή σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.
 Βαθμολογία 
 ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
 ΠΑΟΚ 4 4-0 13
Ολυμπιακός 4 2-5 7
 ΑΕΚ 4 6-5 6
 Άρης 4 5-7 4

Το πρόγραμμα των πλέι οφ:
1η αγωνιστική, Τετάρτη 28 Απριλίου
 ΑΓΩΝΑΣ ΩΡΑ ΣΚΟΡ
 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 16.45 0-0
 Άρης-Ολυμπιακός 19.00 2-0

2η αγωνιστική, Κυριακή 2 Μαΐου
 ΑΓΩΝΑΣ ΩΡΑ ΣΚΟΡ
 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 19.00 2-1
 ΠΑΟΚ-Άρης 21.15 2-0

3η αγωνιστική, Κυριακή 9 Μαΐου
 ΑΓΩΝΑΣ ΩΡΑ ΣΚΟΡ
 ΑΕΚ-Άρης 16.45 4-2
 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 19.00 1-0

4η αγωνιστική, Τετάρτη 12 Μαΐου
 ΑΓΩΝΑΣ ΩΡΑ ΣΚΟΡ
 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 16.45 1-0
 Άρης-ΑΕΚ 19.00 1-1

5η αγωνιστική, Κυριακή 16 Μαΐου
 ΑΓΩΝΑΣ ΩΡΑ ΚΑΝΑΛΙ
 Ολυμπιακός-Άρης 19.00 ΝΕΤ
 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 21.15 NΟVA

6η αγωνιστική, Τετάρτη 19 Μαΐου
 ΑΓΩΝΑΣ ΩΡΑ ΚΑΝΑΛΙ
 AEK-Ολυμπιακός 21.15 ΝΟVA
 Άρης-ΠΑΟΚ 21.15 ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...