Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Κυρίαρχος ο Τζίγγερ!

Στα χέρια του Γιάννη Βαρδινογιάννη θα παραμείνει η πλειοψηφία της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά την (νέα) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Ο μεγαλομέτοχος των «πρασίνων» ετοιμάζεται να κάνει, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, πολύ δυναμικό μπάσιμο για να παραμείνει κυρίαρχος του παιχνιδιού στο μετοχικό πεδίο και να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο της ΠΑΕ.

Εικάζεται ότι το ποσό που θα ρίξει στο τραπέζι θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και ίσως φτάσει μέχρι και τα 15.000.000 ευρώ προκειμένου να παραμείνει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της πράσινης ομάδας. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι, πάντως, απαραίτητη για να κλείσει η ταμειακή τρύπα και είναι εντελώς ανεξάρτητη από τη συμμετοχή του καθενός εκ των μετόχων. Πριν από δύο χρόνια, όταν εφαρμόστηκε το σύστημα της πολυμετοχικότητας, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι του ποσού των 31.783.344 ευρώ. 

Η νέα αύξηση θα είναι της τάξης των 25 με 30 εκατομμυρίων ευρώ και θα κλείσει την τρύπα στο ταμείο της ΠΑΕ, ενώ αν χρειαστεί άμεση εκταμίευση το επόμενο διάστημα και μέχρι να κατατεθούν τα χρήματα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα γίνει ταμειακή διευκόλυνση από τη ΓΗΠΕΛ (εταιρεία ειδικού σκοπού που χειρίζεται το γηπεδικό θέμα), η οποία έχει πάρει ως προκαταβολή από την ΠΑΕ για την αντιμετώπιση των εξόδων ένα ποσό που αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα διατηρήσει τα κεκτημένα στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, κάτι που συνεπάγεται ότι όλες οι διοικητικές εξελίξεις πρέπει να πάρουν τη δική του έγκριση. Αγνωστη παραμένει όμως η στάση που θα τηρήσουν οι υπόλοιποι μεγαλομέτοχοι (Πατέρας, Γιαννακόπουλος, Βγενόπουλος), αν δηλαδή αποφασίσουν να αυξήσουν το ποσοστό της συμμετοχής τους στην ΠΑΕ ή αρκεστούν στο να το διατηρήσουν.
 Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...