Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σκάνδαλο στις αδειοδοτήσεις των μάνατζερ της FIFA ανακάλυψε το Κίκερ

Ένα σκάνδαλο κλυδωνίζει την ακεραιότητα της FIFA μετά τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Kicker. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, με τίτλο «Απάτη», οποιοσδήποτε θέλει να περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις της FIFA για να αποκτήσει άδεια μάνατζερ, αρκεί να πληρώσει το ποσό των 2.000 ευρώ για να μάθει τις σωστές απαντήσεις μερικές ώρες πριν εξεταστεί.

Για να πάρει την άδεια ο υποψήφιος μάνατζερ θα πρέπει να απαντήσει σωστά σε 14 από 20 ερωτήσεις, με την ύλη να αποτελείται από εκατοντάδες σελίδες κανονισμών της FIFA και της γερμανικής, στην προκειμένη, περίπτωση ομοσπονδίας. Επομένως, πρόκειται για δύσκολες, στα χαρτιά τουλάχιστον, εξετάσεις.

Η γερμανική εφημερίδα έβαλε έναν συντάκτη της, τον Michael Ebert, να «τεστάρει» τη διαδικασία, δηλώνοντας συμμετοχή στις εξετάσεις της 30ης Σεπτεμβρίου. Μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από έναν «μεσάζοντα» ενημερώθηκε πως μπορεί να «αγοράσει» τις 15 από τις 20 απαντήσεις έναντι 2.000 ευρώ. Γιατί 15; Διότι οι 15 τίθενται από τη FIFA και οι 5 από την εκάστοτε τοπική ομοσπονδία και ο «μεσάζων» προφανώς είχε στα χέρια του μόνο τις 15 απαντήσεις της FIFA, οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι κοινές για όλο τον κόσμο, καθώς οι εξετάσεις γίνονται παντού την ίδια μέρα.

Ο Ebert ενημέρωσε τον μεσάζοντα πως θα πληρώσει τα 2.000 ευρώ με αντάλλαγμα τις 15 απαντήσεις σε μορφή «1α, 2β, 3α, 4γ κοκ», που θα του αποστέλλονταν μέσω SMS τα ξημερώματα της 30ης Σεπτεμβρίου. Όπερ και έγινε. Ο δημοσιογράφος του Kicker πήγε στις εξετάσεις με… σκονάκι και πέρασε με περίπατο έχοντας 15/15 στις ερωτήσεις της FIFA και 3/5 στις ερωτήσεις της γερμανικής ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Kicker, το εμπόριο πώλησης των απαντήσεων έναντι χιλιάδων ευρώ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και κυρίως στα Βαλκάνια!
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...