Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

"Αυτοκράτορας" ο ΠΑΟ, υπέταξε την ΤΣΣΚΑ με 74-60

Με «αυτοκρατορική» εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και ηγέτες τους Σάτο (17 π.) και Νίκολας (18 π.) ο Παναθηναϊκός «πάτησε» την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ (74-60).

Μουδιασμένα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς διακατέχονταν από νευρικότητα η οποία τους οδηγούσε σε άστοχες επιθετικές επιλογές. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που με μπροστάρηδες τους Γκόρντον και Σμόντις διατηρούσαν ως το 9’ το προβάδισμα (2-7 στο 3’, 8-12 στο 6’).
Κάπου εκεί ανέλαβε δράση και επιθετικές πρωτοβουλίες ο Δημήτρης Διαμαντίδης με αποτέλεσμα στο 9’ οι «πράσινοι» να προσπεράσουν για πρώτη φορά στο 9’ (13-12) ενώ έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 15-14.

Με 1/10 τρίποντα ως το 14’ ήταν… θαύμα που οι «πράσινοι» προηγούνταν με 23-21. Ο Σάτο έδινε ενέργεια στην άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδας που γενικότερα στον συγκεκριμένο τομέα τα πήγαιναν καλά. Ο Αμερικάνος γκανρτ-φόργουορντ του «τριφυλλιού» αποτελούσε μόνιμο κίνδυνο για την ρωσική ομάδα, που από την πλευρά της είχε πλουραλισμό στην επίθεση. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο με το… ισχνό και δίκαιο 31-31 και τους γηπεδούχους να έχουν 2/13 τρίποντα.

Εφτά σερί πόντοι του Τζαμόν Γκόρντον με την έναρξη της επανάληψης δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να μετουσιώσουν σε πράξη την επιθετική τους βελτίωση (36-38 στο 22’). Ο Τράγιαν Λάνγκτον αποτελούσε επίσης μια σημαντική απειλή για την άμυνα του Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως βρήκε περισσότερες λύσεις στον τομέα του σκοραρίσματος κυρίως από τον Ντρου Νίκολας αλλά και από άλλους παίκτες (Περπέρογλου, Σάτο, Μάριτς κτλ). Αμυντικά οι Μάριτς και Καϊμακόγλου ανέβασαν τους «πράσινους» και έφεραν σε δύσκολη θέση τους παίκτες του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς. Ένα τρίποντο του Περπέρογλου στο 28’ έδωσε στο «τριφύλλι»… αέρα οκτώ πόντων (53-45) που για ένα κλειστό παιχνίδι όπως αυτό αποτελούσε ένα σημαντικό προβάδισμα. Η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα με τη λήξη της τρίτης περιόδου (58-47).
Δεδομένης της εικόνας της αναμέτρησης ένα τέτοιο προβάδισμα ήταν δύσκολο να χαθεί από μια έμπειρη ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Και όμως, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι στο τελευταίο δεκάλεπτο και πέτυχαν μετά το πρώτο τετράλεπτο να κλείσουν την… ψαλίδα στους πέντε πόντους (60-55 στο 34’). Σε αυτό το διάστημα οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν πρόβλημα στον τομέα του αμυντικού ριμπάουντ με τον Μαριάνοβιτς να ανανεώνει πολλές επιθέσεις της ΤΣΣΚΑ. Το πρόβλημά τους πάντως ήταν περισσότερο επιθετικό μια και σκόραραν μόλις δύο πόντους.

Ένα δίποντο από τα πέντε μέτρα του Νίκολας, ένα άστοχο αμαρκάριστο σουτ τριών πόντων από τον Γκόρντον, ένα λέι απ του Μάριτς στον αιφνιδιασμό, ένα καλάθι του Σάτο και ένα τρίποντο και πάλι από τον Νίκολας βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να τρέξει ένα σερί 9-0 2,5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και να ξεφύγει με 69-55 «καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη. Το σερί ανέβηκε στο 11-0 με δύο βολές του Διαμαντίδη, το σκορ έγινε 71-65 (38’) και οι φίλοι του «τριφυλλιού» στις εξέδρες παραληρούσαν ζητώντας το 6ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στη Βαρκελώνη.
Τα δεκάλεπτα: 15-14, 31-31, 58-47, 74-60
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...