Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ο Ηρακλής 82-81 τον Πανελλήνιο στην παράταση

Σε επεισοδιακό παιχνίδι ο Ηρακλής νίκησε στην παράταση τον Πανελλήνιο με 82-81, ενώ ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε 73-73. Οι γηπεδούχοι που επέστρεψαν μετά από 4 χρόνια στην Α1, παρατάχθηκαν με αλλοδαπούς, έφηβους και τους Πέτροβιτς και Λαμπρόπουλο, ενώ οι «ολυμπιονίκες» έπαιξαν πλήρεις. Το ματς διακόπηκε για μια ώρα στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, λόγω συμπλοκής του Μπάιαρς με οπαδούς του Ηρακλή.

Η νίκη του Ηρακλή αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αν υπολογίσει κανείς ότι στηρίχθηκε ουσιαστικά σε έξι παίκτες, εκ των οποίων οι δύο (Εβερετ και Εϊτουταβίτσιους) δεν βγήκαν ούτε δευτερόλεπτο. Παίκτης «κλειδί» για την ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη ήταν ο Φώτης Λαμπρόπουλος, που πέτυχε 24 πόντους με μόλις ένα άστοχο σουτ, ενώ ο Εβερετ με δύο βολές, δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης, χάρισε στο «γηραιό» τη νίκη.

Το ματς διεκόπη στα μέσα της τρίτης περιόδου για μια ώρα, όταν Ντέρεκ Μπάιαρς αντέδρασε σε κάτι που άκουσε από την εξέδρα και ακολούθησε σύρραξη, με συνέπεια οι παίκτες του Πανελληνίου να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια, μαζί με τους διαιτητές. Οι τελευταίοι είχαν διαβουλεύσεις και με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, που βρισκόταν στο γήπεδο και ζήτησαν από την αστυνομία να εκκενώσει το Ιβανόφειο, προκειμένου να συνεχίσουν το παιχνίδι, κάτι που τελικά έγινε. Το ματς στην κανονική του διάρκεια έληξε 73-73 και ο Ηρακλής πήρε τη νίκη στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 12-25, 35-40, 52-56, 73-73 (κ.α.), 82-81

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κώστας Πιλαφίδης): Εβερετ 20, Μπόιλντιν 5 (1), Λιούις 9, Τσαλκιτζής, Στεργίου 9 (2), Εϊτουταβίτσιους 15 (2), Λαμπρόπουλος 24 (1).
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Αργύρης Πεδουλάκης): Ξανθόπουλος 7 (1), Παπαμακάριος 20 (6), Μπέιλι 4, Καλαϊτζής, Μπάιαρς 11 (1), Κράμπενχοφτ 11 (1), Ράντσιτς 3 (1), Καραθανάσης, Σκλάβος, Μπράουν 23, Οστοϊτς 2, Κομποδιέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...