Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Παναθηναϊκός ήταν... καταιγίδα στην Κοζάνη (5-0)

Την πρόκρισή του στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε με θριαμβευτικό τρόπο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ήταν καταιγιστικός επικρατώντας με 5-0 της Κοζάνης στην μακεδονική πόλη.

Οι «πράσινοι» κάτω από καταρρακτώδη βροχή, με κορυφαίους τους Σισέ, Χριστοδουλόπουλο, Γκοβού, Γκαρσία και Καρνέζη πέρασαν εύκολα από την έδρα της Κοζάνης και πήραν μια ισχυρή ντόπα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα το προσεχές Σάββατο.

Οι δύο Γάλλοι πέτυχαν τα πρώτα δύο τέρματα, ο Σαριέγκι σκόραρε το τρίτο, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος που ήρθε από τον πάγκο πέτυχε άλλα δύο, δίνοντας και μία ασίστ. Πολύ καλή παρουσία από τον Καρνέζη, στο ντεμπούτο του φέτος κάτω από τα γκολπόστ του «τριφυλλιού», ενώ θετικός ήταν και ο Πλεσί.

Φρέσκαρε την ενδεκάδα
Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στο ΔΑΚ Κοζάνης. Κάτω από τα γκολπόστ ξεκίνησε για πρώτη φορά ο Καρνέζης, με τον Σεϊταρίδη στο δεξί άκρο, τον Ιωαννίδη στο αριστερό και τους Βύντρα, Σαριέγκι κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Πλεσί ήταν σε ρόλο κόφτη, με τους Δημούτσο και Μαρίνο μπροστά του και τους Γκαρσία, Γκοβού και Σισέ τριπλέτα στην επίθεση.

Ξεκίνημα με... κλασικό γκολ Σισέ
Η πρώτη φάση για τους πράσινους ήρθε στο 6ο λεπτό με φαλτσαριστό σουτ του Γκοβού, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (7') ο Γκαρσία βρήκε τον Σισέ έξω από την περιοχή, ο γάλλος στριφογύρισε και σούταρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Βούρα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Ανέβηκε η Κοζάνη και απείλησε
Οι πράσινοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η βροχή που έπεφτε στην μακεδονική πόλη έκανε βαρύ τον αγωνιστικό χώρο και δυσκόλευε τις προσπάθειές τους. Η Κοζάνη ανέβασε στροφές μετά το μισάωρο προσπαθώντας να γίνει απειλητική, και λίγο έλειψε να φτάσει στην ισοφάριση στο 33', όταν μετά από λάθος του Σαριέγκι μέσα στην περιοχή, ο Γκόβας σούταρε, αλλά ο Καρνέζης έσωσε σωτήρια με τα πόδια. Ενα λεπτό νωρίτερα (32') δυνατό σουτ του Γκαρσία μάζεψε με διπλή προσπάθεια ο Βούρας.

Επιστροφή Γκοβού με γκολ
Ο Παναθηναϊκός, τελικά κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ, πηγαίνοντας με γκολ ασφαλείας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ο ορεξάτος Σισέ έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή πλάσαρε τον Βούρα, ο οποίος απέκρουσε, όμως ο Γκοβού, που καιροφυλακτούσε σημείωσε από κοντά το 0-2 για τους πράσινους στο 42ο λεπτό.

Επανεμφάνιση Πετρόπουλου - εξαιρετικός ο Καρνέζης
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Νιόπλιας πέρασε τον Πετρόπουλο αντί του Γκοβού, μετατρέποντας το σύστημα των πρασίνων σε 4-4-2. Η Κοζάνη ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά, χάνοντας δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό (50'-51') με τον Ζίφκα, πρώτα με προβολή, ύστερα από φάουλ και μετά με πλασέ, μετά από λάθος του Σαριέγκι, αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε, αποδεικνύοντας ότι, αν και παροπλισμένος είναι σε καλή κατάσταση...

Οι «πράσινοι», αφού γλίτωσαν το 1-2, έφτασαν μια ανάσα από το 0-3 στο 52', όταν μετά από σέντρα του Σισέ από τα δεξιά, ο Πετρόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Βούρας με εκπληκτική απόκρουση διατήρησε το σκορ στο 0-2. Νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 59', με το φαλτσαριστό σουτ του Δημούτσου, να βρίσκει σε αμυντικό και η μπάλα να φεύγει μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βούρα και κόρνερ...

Ανάσες σε Σισέ και αποθέωση από τον κόσμο
Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Νιόπλιας απέσυσε και τον Σισέ, για να πάρει ανάσες ενόψει ντέρμπι και πέρασε στην θέση του τον Χριστοδουλόπουλο, γυρνώντας και πάλι το σύστημα σε 4-3-3. Ο Γάλλος έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Σαριέγκι και αποθεώθηκε από τους οπαφούς του Παναθηναϊκού κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο.

Στο 65' ο Καρνέζης ενήργησε και πάλι θετικά, αποκρούωντας με διπλή προσπάθεια το δυνατό σουτ του Γκόβα, κι ενώ η μπάλα έσκασε ένα μέτρο μπροστά του. Πολύ καλή παρουσία από τον γκολκίπερ των πρασίνων, που δείχνει ότι δικαιούται κι άλλες ευκαιρίες. Στο 67', δυνατό σουτ του Χριστοδουλόπουλου έφυγε μόλις άουτ από την δεξιά γωνία του Βούρα.

Η... ρεβάνς του Σαριέγκι και ο σούπερ Λάζαρος
Ο Σαριέγκι στο 69' πήρε... ρεβάνς για τα δύο λάθη που είχε κάνει στην άμυνα, πετυχαίνοντας με πλασέ το 0-3, ύστερα από κάθετη μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου. Ο έλληνας μεσοεπιθετικός, μετά την ασίστ στον βάσκο αμυντικό, έβαλε το όνομά του στην λίστα των σκόρερ, αρχικά με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο 74' και κατόπιν με πέναλτι στο 76', που κέρδισε ο νεαρός Μαυρίας (είχε περάσει δύο λεπτά νωρίτερα αντί του Γκαρσία) από τον Βούρα, κάνοντας το 0-5!

Το φιλμ του αγώνα...

8' ΓΚΟΛ 0-1: Ωραία ενέργεια του Σισέ που με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλη περιοχής σούταρε και έγραψε το 0-1 για τον Παναθηναϊκό.

32' Ευκαιρία για την Κοζάνη όταν ο Γκόβας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή του Παναθηναϊκού και ανάγκασε τον Καρνέζη σε δύσκολη απόκρουση με τα πόδια.

42' ΓΚΟΛ 0-2: Λάθος απομάκρυνση της μπάλας από τον Βούρα, ύστερα από σουτ του Σισέ, η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι, ο Γκοβού πήρε το «ριμπάουντ» και με εύκολο πλασέ έκανε το 0-2.

70' ΓΚΟΛ 0-3: Ωραία κάθετη πάσα του Χριστοδουλόπουλου για τον Σαριέγκι, ο αμυντικός του Παναθηναϊκού βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Κοζάνης και με ιδανικό πλασέ έκανε το 0-3.

74' ΓΚΟΛ 0-4: Φοβερό σουτ του Χριστοδουλόπουλου έξω από την περιοχή, ο Μπούρας προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εστία του.

76' ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Μαυρίας ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Βούρα μέσα στην περιοχή της Κοζάνης και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι.

77' ΓΚΟΛ 0-5: Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για πέμπτη φορά.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου). Εδειξε κίτρινη κάρτα στον Κυριακίδη και τον Βούρα.

Κοζάνη: Βούρας, Τσαπούδης, Τραυλός, Νικρατσιάν, Κάλφας, Ζίφκας (64' Μπάκανος, Πελέκας (77' Πάλλας), Κυριακίδης, Μαρκόπουλος, Παπαδόπουλος, Γκόβας (72' Κωνσταντάρας).

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Βύντρα, Ιωαννίδης, Σισέ (60' Χριστοδουλόπουλος), Γκοβού (46' Πετρόπουλος), Γκαρσία (72' Μαυρίας), Πλεσί, Δημούτσος, Μαρίνος. tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...