Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αθλητές από 88 χώρες στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Δρομείς από 88 χώρες θα πάρουν μέρος στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή. Φέτος ο αγώνας έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπίπτει με τα 2500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Οι ΗΠΑ θα εκπροσωπηθούν με 2.250 αθλητές οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή και μετά την Ελλάδα (θα αγωνιστούν περισσότεροι από 3.000) είναι η χώρα που θα συμμετάσχει με τους περισσότερους δρομείς. Δεύτερη σε συμμετοχές είναι η Γερμανία με 1.778 αθλητές και τρίτη η Βρετανία με 716.

Στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας θα πάρουν μέρος δρομείς από 88 χώρες και από όλα σχεδόν τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι δρομείς που έρχονται από το Μακάου (1), τις ΠαρθένουςΝήσους (8), τη Χιλή (14), το Περού (1), τη Σρι Λάνκα (1) αλλά και το Ιράκ (1), τη Νικαράγουα (1) και το Παλάου (1).  Η Κύπρος θα συμμετάσχει με 147 δρομείς ενώ από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία θα ταξιδέψουν για να τρέξουν στον κλασσικό μαραθώνιο 142 και 31 δρομείς αντίστοιχα .

Σημείο αναφοράς για την ιστορία του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας αναμένεται να αποτελέσει η επετειακή εκδήλωση που θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου την οποία θα παρουσιάσει η παγκοσμίου φήμης Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος και ηθοποιός Μαρία Μενούνος. Η λαμπερή σταρ θα πάρει μέρος αφιλοκερδώς στην εκδήλωση η οποία θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες, το θεατρικό δρώμενο, τις ειδικές βραβεύσεις και την συναυλία με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους Δημήτρη Μπάση, Μαρία Βλάχου. 

Επίσης στην εκδήλωση θα τιμηθεί η Τζόαν Μπενόιτ Σάμουελσον, η πρώτη γυναίκα Ολυμπιονίκης του Μαραθώνιου, στην Ολυμπιάδα του 1984 στο Λος Άντζελες.

«Δεν βλέπω την ώρα να συμμετάσχω στον Μαραθώνιο της Αθήνας με αφορμή των εορτασμό των 2500 χρόνων από την μάχη του Μαραθώνα. Πρόκειται για τον αγώνα που οι ιστορικές του καταβολές σημάδεψαν την ζωή μου όταν ήμουν μαθήτρια. Η ευκαιρία που μου προσφέρετε να ζήσω ένα κομμάτι από την ιστορία του Μαραθώνιου με γεμίζει χαρά», δήλωσε η Τζόαν Μπενόιτ Σάμουελσον.

Γεννημένη το 1957, η Αμερικανίδα δρομέας κέρδισε πολλούς Μαραθώνιους, ωστόσο εκτός από το Λος Άντζελες, ξεχωρίζουν οι νίκες στη Βοστόνη (1979 και 1983) καθώς στο Σικάγο (1985). Με το τέλος της αθλητικής της καριέρας έγραψε βιβλία σχετικά με το τρέξιμο και την γυναίκα, ενώ προπόνησε και αθλητές για αγώνες μεγάλων αποστάσεων και δρόμους σε ανώμαλο έδαφος. enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...