Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ισπανική υπόθεση ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ

Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ στις 9 Μαΐου στο Βουκουρέστι.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε τη Βαλένθια 1-0 στο "Μεστάγια" και προκρίθηκε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Με κληρονομιά το υπέρ τους 4-2 του πρώτου αγώνα, οι "ροχιμπλάνκος" υπερασπίστηκαν άνετα το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει. Το εξαιρετικό γκολ του Αντριαν Λόπεθ στο 60΄ "τελείωσε" ουσιαστικά το ματς κι έτσι η κάτοχος του τίτλου του 2010 επιστρέφει σε τελικό δύο χρόνια αργότερα, αφού ενδιάμεσα της είχε φράξει το δρόμο ο Αρης. Τον τελικό θα χάσει ο Τιάγκο Μέντες, που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 79΄.

Με γκολ του Φερνάντο Γιορέντε στο 88ο λεπτό, η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε 3-1 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και προκρίθηκε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ηγέτης των Βάσκων "μίλησε" όταν όλοι πίστευαν ότι το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση και οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα (1-2).

Ο Σουσαέτα στο 17΄ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ο Ρίκι Φαν Βόλφσβινκελ ισοφάρισε στο 44΄, αλλά αμέσως μετά (+45΄) ο Ιμπάι Γκόμες έγραψε το 2-1 στέλνοντας την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Το δοκάρι του Αμορεμπιέτα στο 52΄ "ταρακούνησε" τη Σπόρτινγκ, που όμως απάντησε με τον ίδιο τρόπο (δοκάρι) δύο λεπτά αργότερα σε σουτ του Ινσούα. Ο Γιορέντε όμως έδωσε τη λύση κι έτσι η Αθλέτικ φιλοδοξεί να κατακτήσει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο, καθώς επιστρέφει σε τελικό μετά από 35 χρόνια. Το 1977 είχε ηττηθεί από τη Γιουβέντους, αλλά φιλοδοξεί ότι δεν θα συμβεί το ίδιο στις 9 Μαϊου στο Βουκουρέστι, με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...