Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Τίμησε την επέτειο με πρόκριση στον τελικό η Λίβερπουλ!

Η πρόκληση ήταν μεγάλη. Η Λίβερπουλ όφειλε να τιμήσει τη μνήμη αυτών που χάθηκαν πριν από 23 χρόνια στο Χίλσμπορο και το έκανε νικώντας 2-1 την Εβερτον στο Γουέμπλεϊ και παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. 


Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, συμπληρώνονται 23 χρόνια από την ημέρα που σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Τα όσα συνέβησαν στο Χίλσμπορο στις 15 Απριλίου του 1989 στιγμάτισαν, αλλά και άλλαξαν ριζικά το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η Λίβερπουλ είχε σήμερα μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση. Να επικρατήσει της Εβερτον στο Γουέμπλεϊ και να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου, δίνοντας επιτέλους μια χαρά στους οπαδούς της. Και τα κατάφερε, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ Ο ημιτελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες του Μέρσεϊσαϊντ έκρυβε πολλές συγκινήσεις και τελικά, αυτοί που τον ευχαριστήθηκαν περισσότερο ήταν οι οπαδοί των «κόκκινων».

Η Εβερτον του Ντέιβιντ Μόγιες ήταν αυτή που προηγήθηκε και μάλιστα σχετικά νωρίς, καθώς στο 24′ εκμεταλλεύτηκε την τραγική ασυνεννοησία ανάμεσα σε Αγκερ και Κάραχερ με τον Γέλαβιτς να δέχεται το δώρο και να νικά τον Μπραντ Τζόουνς.

Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς απάντηση και φαινόταν ότι το έργο της Λίβερπουλ θα ήταν πολύ δύσκολο. Οι παίκτες του Κένι Νταλγκλίς, ωστόσο, έδειξαν χαρακτήρα. Αρχικά ισοφάρισαν με γκολ του Σουάρεζ που προέκυψε επίσης από τραγικό λάθος της αντίπαλης άμυνας (Ντιστέν ο… φταίχτης) και εν συνεχεία πέτυχαν και το 2-1 με κεφαλιά του Κάρολ. Το δεύτερο τέρμα ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που η Εβερτον δεν είχε πολλά περιθώρια αντίδρασης (87′).

Παρότι λοιπόν τα «ζαχαρωτά» πάλεψαν για να πάνε τον ημιτελικό στην παράταση, δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.
Το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και πλέον η Λίβερπουλ περιμένει να μάθει ποιος από τους Τσέλσι ή Τότεναμ που μονομαχούν αύριο, Κυριακή του Πάσχα, θα είναι ο αντίπαλός της στον μεγάλο τελικό.

onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...