Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Θα είναι έτοιμος και για ανάποδο... ψαλίδι;

Στοίχημα με τον εαυτό του έχει βάλει ο Ιμπαγάσα, να προλάβει να αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Όχι μόνο για να το σηκώσει, αλλά και για έναν πιο προσωπικό λόγο.

Αυτό ισχυρίζονται όσοι γνωρίζουν από πιο κοντά και ζουν καθημερινά τον Αργεντίνο "εγκέφαλο" του Ολυμπιακού. Πως ο "Κάνιο" θέλει σαν τρελός να παίξει στον τελικό και να κάνει τη διαφορά, τόσο για να σηκώσει την κούπα και να πανηγυρίσει με τους φίλους της ομάδας, όσο και για να πείσει τη διοίκηση να του ανανεώσει το συμβόλαιο που λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Όπως λένε, ο Ιμπαγάσα θεωρεί πως με μια καλή εμφάνιση στον τελικό θα κερδίσει με το σπαθί του ένα καινούργιο συμβόλαιο, κάνοντας αυτό ακριβώς που είχε ζητήσει σε ανύποπτη στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι: να υπογράψουν ...στο χορτάρι, με την απόδοσή τους στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, στην περίπτωση του Ιμπαγάσα δεν αρκεί μια -ακόμα- καλή εμφάνιση για να αλλάξουν τα δεδομένα που έχουν ήδη διαμορφωθεί τη φετινή σεζόν. Το ότι ο "Κάνιο" είναι παιχταράς δεν θα το μάθουμε από ένα ματς, έστω κι αν αυτό είναι ο τελικός με τον Ατρόμητο. Το ξέραμε και το ξέρουν καλά στο λιμάνι πως η ποιότητά του ανεβάζει ένα "κλικ" πιο πάνω όλη την ομάδα. Ωστόσο, φέτος ο Αργεντίνος χαφ ταλαιπωρήθηκε από πολλά προβλήματα τραυματισμών και δεν βοήθησε ουσιαστικά, όπως πέρυσι, όταν και όλος ο Ολυμπιακός πέρναγε από τα πόδια του.

Επίσης, του χρόνου ο Ιμπαγάσα θα βαδίζει στα 37, γεννημένος τον Οκτώβριο του 1976, με την ηλικία από μόνη της να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ταλαιπωρημένο -όπως απέδειξαν οι φετινοί τραυματισμοί- κορμί του.

Αυτοί οι δύο παράγοντες, οι τραυματισμοί και η ηλικία, υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αποτρεπτικοί για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ωστόσο, βάζοντας στη ζυγαριά την ποιότητά του και την προσφορά του, ο Ιμπαγάσα κερδίζει πόντους. Γι΄ αυτό, όπως κυκλοφορεί πλέον στην πιάτσα, ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να του κάνει πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του. Με μια σημαντική διαφορά σχετικά με το προηγούμενο: τα μισά λεφτά!


Όπως λέγεται, λοιπόν, η πρόταση του Ολυμπιακού θα είναι για ετήσιο συμβόλαιο 500 χιλ. ευρώ, με ψαλίδι επίσης 500 χιλ. ευρώ στις απολαβές του σε σχέση με φέτος. Οπότε, αυτό είναι που αναμένεται να παίξει ρόλο στην παραμονή ή όχι του Ιμπαγάσα και όχι η συμμετοχή του και η απόδοσή του στον τελικό. Το αν θα δεχτεί ο ίδιος το "ψαλίδι". Εκτός κι αν θεωρεί πως με ένα καλό ματς, θα κερδίσει μια βελτιωμένη πρόταση, κάτι που δεν είναι κι απίθανο αν αναλογιστούμε πώς ανταμείβει ο πρόεδρος τους ποδοσφαιριστές που τα δίνουν όλα για την ομάδα!

sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...