Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Έπος της Chelsea στο Camp Nou - Απέκλεισε με 10 την Barcelona

Στο Camp Nou φιλοξενήθηκε ο 2ος ημιτελικός μεταξύ Barcelona και Chelsea, με φόντο την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του Champions League, o οποίος φέτος στο Μόναχο.

Όπως αναμενόταν, η Chelsea, με το 1-0 του Λονδίνου υπέρ της, περιορίστηκε από την αρχή σε παθητικό ρόλο, δίνοντας χώρο δράσης και κατοχή στη Barca.

Οι Καταλανοί ευτύχησαν να προηγηθούν στο 35΄, όταν από παράλληλο γύρισμα του Cuenca, o Busquets έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. 2 λεπτά αργότερα, ο Terry αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για εκτός φάσης γονατιά στον Sanchez, αλλάζοντας σημαντικά τις ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο. Στο 44΄, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και 2ο γκολ με τον Iniesta. Και εκεί που φαινόταν ότι το 2-0 θα ήταν το σκορ του ημιχρόνου, σε μια ανέλπιστη αντεπίθεση της Chelsea πριν τη λήξη, ο Lampard έβγαλε μόνο του το Ramires, ο οποίος έσκαψε τη μπάλα υποδειγματικά πάνω από το Valdes για το 2-1.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Fabregas να κερδίζει πέναλτι από τον Drogba και το Messi στην εκτέλεση να σημαδεύει στο 48΄ το οριζόντιο δοκάρι του Cech. H Barcelona συνέχισε να πιέζει, με τον τερματοφύλακα των Λονδρέζων να είναι σε ετοιμότητα όσες φορές χρειάστηκε, με τον Drogba να παλεύει μόνο του στην επίθεση και την πίεση στα καρέ του Valdes να αυξάνεται σε κάποιες στημένες μπάλες. Η ώρα περνούσε, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν και τους Καταλανούς να σπάνε τη μπάλα στη δεξιά και στην αριστερή πλευρά τους, προσπαθώντας να βρουν χώρους. Το σουτ του Messi στο 83΄ βρήκε με τα ακροδάχτυλα ο Cech, για να καταλήξει ακολούθως στο κάθετο δοκάρι. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Torres στις καθυστερήσεις έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση και έγραψε το τελικό 2-2, σηματοδοτώντας μια επική ανατροπή των προγνωστικών και μία από τις πιο συγκλονιστικές προκρίσεις.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...